Abiznis

Gojković i Radman podržali projekat Mamule

Predsjednik opštine Herceg Novi, Nikola Gojković i predsjednik Skupštine opštine, Andrija Radman pozdravljaju stav boračke organizacije da projekat Oraskoma na ostrvu Lastavica treba podržati kao dobru perspektivu za Opštinu Herceg-Novi - navodi se u zajedničkom saopštenju dvojice predsjednika.
Gojković i Radman podržali projekat Mamule
Portal AnalitikaIzvor

Oni podsjećaju da je na martovskoj sjednici Skupštine opštine Herceg-Novi razmatrana Informacija o valorizaciji ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula davanjem u dugoročni zakup. Ona je sačinjena na osnovu rezultata međunarodnog javnog tendera koju je usvojio Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte.
- Polazeći od rasprave koja se vodila na sjednici, donijetih zaključaka i značaja ostrva Mamula koje krasi brojne reklamne turističke prospekte i predstavlja najprivlačniju lokaciju na teritoriji Opštine Herceg-Novi, smatramo da nedvosmisleno dijelimo stav da Mamulu treba zaštititi upravo realizacijom dobre i istovremeno korisne ideje.
Uvažavajući vođene pregovore sa Kompanijom Oraskom Development Holding AG i benefitima koje bi ova investicija donijela, lokalna samouprava Herceg-Novog se obraća članovima Zakonodavnog odbora da naprave kvalitetnu analizu ugovora koji bi kao takav bio ponuđen poslanicima na usvajanje. Rasprava na Skupštini pokazala bi o kakvom se zaista ugovoru radi i koliko su partije i stranke spremne da se argumentovano posvete Herceg-Novom i interesima ove Opštine - saopštavaju Gojković i Radman.
S obzirom na specifičnost ovog lokaliteta njihova želja je da se biraju konstruktivna rješenja i zato smtaraju da da treba afirmisati razvojne projekte koji imaju budućnost.
- U tom smislu podržavamo održivost ovog projekta, ni u jednom trenutku ne zaboravljajući njegov istorijski, arhitektonski i kulturni značaj - kaže se na kraju saopštenja koje su potpisali predsjednici Gojković i Radman. (Radio Jadran)

Portal Analitika