Politika

KRIVOKAPIĆ: Oni koji su napuštili partiju da vrate mandate SDP-u

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić, kazao je danas da oni koji su napuštili SDP treba da vrate mandate toj partiji. On je kazao da mandati pripadaju SDP-u, te da su svi odgovorni i politički časni ljudi dužni da ih vrate.
KRIVOKAPIĆ: Oni koji su napuštili partiju da vrate mandate SDP-u
Portal AnalitikaIzvor

"Svima nama je Socijaldemokratska partija dala mandat. U njeno ime smo ga dobili, nisu nas birali pojedinačno, već kao njene predstavnike, i očekujem da će se na tom elementarnom nivou zadržati svi koji žele da se bave javnim poslom. U ovom trenutku vam je jasno šta će odlučiti organi SDP-a“, rekao je Krivokapić.

Lider Socijaldemokrata je kazao da je Platforma za očuvanje jedinstva SDP-a, koju su predložile Brajovićeve pristalice, predlog bez utemeljenja u praksi.

"Sami ste vidjeli da se ušlo u koncept koji i nezavisni analitičari ocjenjuju kao nemoguće modele. To je ukidanje demokratije, odluka Kongresa i svega onoga za šta su se zaklinjali prije Kongresa. Nekolicina nas je znala od početka da je projekat koji smo mi radno zvali projekat "Informer“ ušao u završnu fazu. Iza njega su stajale jasne političke snage, i ne samo političke", kazao je Krivokapić.

Upitan, kako će nakon napuštanja funkcionera SDP proći na narednim izborima, Krivokapić je odgovorio da će njegova partija trostruko preći cenzus.

"SDP je u samostalnom nastupu na lokalnim izborima u posljednjih nekoliko godina ostvarila preko 11 odsto podrške, a u koaliciji pet. SDP ima svoje biračko tijelo i partija je koja će najmanje trostruko preći cenzus. Da je SDP tako mali, ne bi se na nju potrošili silni projektni zadaci, šest medija u zajedničkom poslu rušenja standarda i principa u Crnoj Gori. Na nekoga ko nije važan se ne troši tolika municija. SDP je izuzetno važan i partija je koja ima budućnost", poručio je on.

Krivokapić je kazao da osjeća odgovornost zbog odlaska dijela funkcionera iz partije, jer nije vidio "pojave koje su posrnule u vlasti".

"Osjećam što te pojave prema onima koji su posrnuli u vlasti nijesam ranije vidio i preduzeo sankcije. Očigledno je da je neke vlast ophrvala, da su se otuđili od partije, da nisu sprovodili program partije, a tu se osjećam vrlo odgovornim da na vrijeme nisam povalčio poteze", naveo je Krivokapić.

On je kazao da se partija ne dijeli na one koji su podržali predsjednika na Kongresu i one koji nisu, već na to ko je spreman da se bori za partijski program. 

"Bio sam manjinski potpredsjednik pet godina u svojoj partiji, protiv tadašnjeg predsjednika partije Rakčevića. Niste vidjeli da sam ikad nastupao protiv partije, a bio sam manjinski potpredsjednik. Borio sam se za svoje ideje i došao do toga da budem izabran za predsjednika. To je dokaz kako se bori za demokratiju unuatr partije i kako se služi partiji", zaključio je Kirvokapić.

Krivokapićeva konferencija za novinare uslijedila je nakon najave frakcije Ivana Brajovića da napušta SDP. Lider Socijaldemokrata na današnjoj konferenciji za novinare nije želio da odgovara na pitanja glavnog i odgovornog urednika "Informera" Novaka Uskokovića.

Portal Analitika