Politika

SDP: Brajović i Lazović bez funkcije, Rastoder će biti šef Savjeta

Ivan Brajović i Vujica Lazović više neće biti potpredsjednici Socijaldemokratske partije(SDP), dok će Rifat Rastoder izvjesno biti predsjednik Savjeta. Tako će Raško Konjević ostati jedini potredsjdnik iz prethodnog perioda, dok će poslije duže vremena u vrhu socijaldemokrata biti žena, predsjednica Foruma žena te partije Mirel Radić Ljubisavljević, pišu Vijesti.
SDP: Brajović i Lazović bez funkcije, Rastoder će biti šef Savjeta
Portal AnalitikaIzvor

Izvor blizak Krivokapiću rekao je Vijestima da šef SDP-a na današnjoj sjednici Glavnog odbora(GO)  neće predložiti Brajovića i Lazovića za potpredsjednike, dok su “male šanse” da njih dvojicu, poslanike Damira Šehovića,  Mića Orlandića i predsjednika SO Podgorica Đorđa Suhiha predloži  za članove novog saziva Predsjedništva, iako su ranije bili članovi užeg rukovodstva.

Prema Statutu, šef partije GO predlaže potpredsjednike i članove Predsjedništva.

Isti izvor je rekao da je Rastoder zbog zdravstvenog stanja sam tražio da se povuče sa mjesta potpredsjednika kako ne bi bio u dnevno-operativnoj politici. Zbog toga će on izvjesno kasnije biti izabran za predsjednika političkog savjeta koje je pokrivao Jusuf Kalamperović koji se povukao. Spekuliše se da bi, umjesto Rastodera, novi popredsjednik mogao biti šef petnjičkog odbora, dr Almir Rebronja.

Izvor blizak šefu SDP-a je rekao i da će Krivkapić za svoje najbliže saradnike predložiti Konjevića i  Radić Ljubisavljević, dok o ostalim kadrovskim predlozima nije želio da govori. Prema novom Statutu SDP-a, žena mora biti potpredsjednik.

Portal Analitika