Svijet

Al Kaida Islamskoj državi: Nećete otići u raj

Portparol Al Kaide u SAD izjavio je da su zvjerstva koja je počinila Islamska država neopisivi i da oni koji su ih počinili neće otići u raj.
Al Kaida Islamskoj državi: Nećete otići u raj
Portal AnalitikaIzvor

Ako nastave da se ogrešuju o svoju muslimansku braću i sestre, rekao je Adam Jahje Gadan, inače državljanin SAD.

Gadan, (rođen kao Adam Perlman) opomenuo je "dragu braću" po oružju iz Islamske države zbog zločina koje su počinili nad muslimanima, objavila je Raša tudej.

On ih je upozorio da će, ako ne prestanu da ih čine, lakše kamili biti da prođe kroz iglene uši, nego borcima ID da odu u raj. 

Dok s jedne strane niko ne može da porekne vojnu snagu i moć Islamske države, preko zločina koje je počinila protiv muslimana ne može, jednostavno, da se pređe ili da se oni zaborave vremenom, rekao je Gadan u onlajn magazinu Al Kaide, objašnjavajući da u islamu ne postoji pojam zastarjelosti. 

"Ukoliko se ovi zločini ne zaustave i ne isprave grijesi koje su počinili na ovom svijetu , onda će oštro biti kažnjeni i oni koji su ih počinili, kao i oni koji su ih ohrabrivali, tolerisali ili opravdavali preko kompjutera i mobilnog telefona, čak i ako se nalaze hiljadama kilometara daleko, rekao je obraćenik u islam, koji je ranije bio optužen za izdaju u SAD. 

Vjeruje se da je Gadan već sreo svog tvorca, odnosno da je ubijen u januaru. 

Intervju s Gadanijem koji je sada objavljen, napravljen je prošle jeseni. 

Gadanijev posthumni intervju je odgovor na snimak Islamske države od prošle nedjelje na kojem se vide ubistva pripadnika Al Kaide. 

Neki od njih su raznijeti eksplozivom, neki udavljeni u kavezu, a neki zarobljeni u automobilu koji je potom granatiran.

(b92)

Portal Analitika