Društvo

Putnici ogorčeni: Ideja da se zabrane stajališta je suluda

Podgorica mora imati razumijevanja i za one građane koji u u glavnom gradu provode svoj radni dan, izjavili su putnici, nezadovoljni odlukom Komunalne policije da će kažnjavati prevoznike iz Nikšića i Danilovgrada, ako budu stajali bilo gdje u gradu prije autobuske stanice.
Putnici ogorčeni: Ideja da se zabrane stajališta je suluda
Portal AnalitikaIzvor

„U odluci o regulisanju saobraćaja na teritoriji Glavnog grada – Podgorice, na koju se pozivaju, Član 5 navodi ulice kojima saobraćaju autobusi u međumjesnom i međunarodnom prevozu. To su, među ostalima i ulica Cetinjski put koja priolazi pored Delte i završava na skveru ispred Atlas capital centra! Znači, na papiru, imamo pravo da dođemo autobusom čak do skvera preko puta PC Kruševac, kafea Dali, tačno ispred Atlas centra. Ne na semafore i ne samo do Delte.Toliko o poštovanju zakonskih rješenja”, navodi se u saopštenju putnika.

Dodaju da ne može načelnik komunalne policije da saopšti nekom mediju da od danas ne važi stajalište kod Duvanskog.

„On mora, u ime službe, da pismeno (sa pravnom poukom) obavijesti zainteresovane prevoznike o njoj, a ne kao divlji šerif na Zapadu, da juri za autobusima po Podgorici i piše kazne“, saopštili su putnici.

Ističu da su civilizovano i zakonski htjeli da se izbore za svoja prava.

„Podnijeli smo peticiju gradonačelniku, sa rokom od mjesec dana, da na nju odgovori. Niko nas iz gradske uprave nije kontaktirao, niko ništa nije odgovorio, jedino su lokalni činovnici prijetili po medijima putnicima i prevoznicima,  do jutrošnje odluke“, navode.

Putnici će danas odlučiti o sljedećim potezima.

“Ukoliko nam se pridruže prevoznici i ukoliko nas podrže predsjednici opština Danilovgrada  i Nikšića - moraćemo pregovarati. Vjerujem da ćemo naći razumijevanje i kod ministara saobraćaja i rada i socijalnog staranja, koji, odlično znaju šta znači putovati na posao”, navodi se u saopštenju.

Putnici smatraju da Podgorica mora imati razumijevanja i za one građane koji u u glavnom gradu provode svoj radni dan.

“Ne vidimo u istrajavanju ovog naloga nikakvo poštovanje zakona, čak smo ubijeđeni da se radi o interesu za boljim poslovanjem autobuske stanice u Podgorici, gradskog prevoza i taksi službi preko naših leđa, a ponavljanje rečenice da se saobraćaj između dva grada obavlja od autobuske stanice Nikšić do autobuske u Podgorici, bez stajanja igdje, je potpuno sulud i nemoguć”, zaključuje se u saopštenju putnika. (Portal RTCG)

Portal Analitika