Kultura

Večeras premijera Matovićevog dokumentarca "Jedan dan života"

Premijera dugometražnog dokumentarnog filma „Jedan dan života”, autora Momira Matovića, biće organizovana u okviru manifestacije “Podgoričko ljeto 2015” večeras na prostoru nekadašnje ljetnje bašte Kina Kultura, sa početkom 22 sata. Ulaz je besplatan.
Večeras premijera Matovićevog dokumentarca "Jedan dan života"
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Film je snimljen u produkciji matFILMA iz Podgorice, a sufinasiran je sredstvima za kinematografiju Ministarstva kulture Crne Gore.

Autorka muzike je Slobodanka Bobana Dabović, kamera operator i asistent je Relja Eraković, a organizator snimanja je Ljubo Kaličanin.

Film „Jedan dan života” je posvećen svim dosadašnjim crnogorskim kinooperaterima koji su svojom ljubavlju prema filmu, pionirskom djelatnošću i umijećem doprinosili razvoju crnogorske kinematografije. Svi su oni bili jedini i pravi “amabasadori filma” dopirući i u najnepristupačnije djelove Crne Gore, donoseći neviđena čuda, otkrivajući jedan novi svijet i osmišljavajući jedan dan života.

Poseban osvrt i akcentovanje tokom čitavog filma je na nestajanju legendarnog titogradsko-podgoričkog bioskopa, gdje kamera sve bilježi od uklanjanja krova do definitivnog zatiranja i odnošenja posljednjeg kamička ovog kultnog filmskog zdanja u Podgorici.

Portal Analitika