Politika

KNEŽEVIĆ: Autoput adut vlasti pred izbore

Hronološki pregled svih aktivnosti na izgradnji autoputa Bar-Boljare čijom trasom su se građani vozili svaki put kad se Crnoj Gori spremala neka katastrofa, odnosno predizborna kampanja i najava krađe izbora, packa međunarodne zajednice o cvjetanju korupcije i organizovanog kriminala ili novi nameti građanima, jasno govore o pristupu ovom projektu, ocijenio je u intervjuu za Dan, predsjednik DNP-a Milan Knežević.
KNEŽEVIĆ: Autoput adut vlasti pred izbore
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima DF je ukazivao da će se gradnja pretvoriti u dužničko ropstvo, a da je već za jednu kratku dionicu plaćeno koliko za najskuplji kilometar u Evropi.

- Koliko je to ozbiljan poduhvat govori i činjenica ko su akteri predstave iz 2009.godine koji su uz šampanjac kako i dolikuje svečano obećali njegov završetak na vrijeme - dva bivša i jedan sadašnji premijer sa podjenako uspješnim rezultatima svojih vlada. Uz ogroman javni dug, zakržljalu privredu, korupcionaške afere i nedostatak podrške međunarodnih institucija, jasno je da ishod ovakvih eksperimenata Vlade može biti samo dalje zaduživanje države i njenih građana, a taksa od sedam centi za luksuznu robu, kakvom je odnedavno gorivo proglašeno u Crnoj Gori od strane premijera samo je početak nameta za „posao vijeka“. Očekujem da će uvođenjem novih taksi i poreza u bliskoj budućnosti, Vlada pokazati neslućene razmjere kreativnosti - kazao je Knežević.

On je naglasio da enormno povećanje javnog duga predstavlja nezaustavljiv proces i da je to nažalost jedini mogući ishod vođenja višegodišnje pogrešne politike Vlade.

Knežević je kazao da je koncept zaduživanja koji je svoju eskalaciju dobio za vrijeme Igora Lukšića u značajnom smanjio mogućnosti valorizacije strateških grana razvoja, eliminišući pritom strane investicije koje su na nivou statističke greške.       

Portal Analitika