Tenis

Kovinić protiv Stosur danas na terenu broj 12

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić postaće danas prva Crnogorka koja je igrala u glavnom žrijebu trećeg gren slema, Vimbldona.
Kovinić protiv Stosur danas na terenu broj 12
Portal AnalitikaIzvor

Mlada Novljanka ima mnogo razloga da bude rasterećena u duelu koji je četvrti danas na programu na terenu broj 12. Na Rolan Garosu je, plasmanom u drugu rundu, dokazala da je direktan plasman u glavni žrijeb bio opravdan. Kao 92. teniserka svijeta, prvi put će igrati na travi na velikom turniru i to će za nju biti neprocjenjivo iskustvo. To što nije favoritkinja joj ne smeta.

- Biću rasterećena, napadati i vjerovati u svoje udarce do kraja. Stosur izuzetno cijenim, opravdano je favoritkinja, a ja treba da dokažem da sam dobra na brzim podlogama kao i na šljaci. Glavni cilj ostaje isti, da na kraju godine budem među 50 na svijetu – rekla je Kovinić uoči Vimbldona.

Trenutno je 55. na WTA trci (poeni osvojeni od početka godine), tako da cilj djeluje realno i ostvarivo. Stosur je u februaru 2011. bila četvrta, a trenutno je 22. teniserka svijeta. Najveći uspjeh joj je titula 2011. na US openu. Vimbdlon joj ne leži, najbolji plasman joj je treća runda 2013. godine, na njemu prolazi najlošije od svih gren slemova. Ove godine je u Melburnu i Parizu igrala u trećoj rundu.

- Nakon niza povreda sam zdrava i radujem se Vimbldonu, a o očekivanjima ne razmišljam – rekla je Stosur, Australijanka u 32. godini, veteranka sa sedam osvojenih turnira u karijeri. (ARENA)

Portal Analitika