Svijet

Obama i Merkel: Zadržati Grčku u eurozoni

Američki predsednik Barak Obama i njemačka kancelarka Angela Merkel složili su se danas u telefonskom razgovoru da je od ključne važnosti da se pronađe način da Grčka ostane u eurozoni, saopštila je danas Bijela kuća.
Obama i Merkel: Zadržati Grčku u eurozoni
Portal AnalitikaIzvor

"Dvoje lidera potvrdili su da njihovi ekonomski tomovi pažljivo prate situaciju i da će ostati u bliskom kontaktu", navodi se u saopštenju.

"Lideri su se složili da je od ključne važnosti da se učini svaki mogući napor i vrati na putanju koja bi omogućila Grčkoj da nastavi reforme i rast unutar eurozone", ističe se u saopštenju Bijela kuća.

I američki ministar finansija Džek Lu, pozvao je danas svoje evropske kolege i Međunarodni monetarni fond (MMF) da nastave da sarađuju kako bi pronašli održivo rješenje za sprovođenje reformi u Grčkoj i njen oporavak u okvuri evrozone.

Lu je razgovarao telefonom s nekoliko visokih zvaničnika, uključujući ministre finansija Njemačke i Francuske, kao i direktorku MMF-a Kristin Lagard, saopštilo je američko Ministarstvo finansija.

U tim razgovorima, Lu je rekao da je "za sve strane važno da nastave da rade na pronalaženju rješenja, uključujući i diskusiju o potencijalnim dužničkim olakšicama za Grčku.

Izvor: blic.rs

Portal Analitika