Košarka

Pobjeda u posljednjem meču u Kini

Univerzitetska reprezentacija osvojila je treće mjesto na turniru u Kini – izabranici Zvezdana Mitrovića u posljednjem kolu u Šantuu su savladali selekciju Australije 79:73. ''Crveni'' su nastup na turniru koji je odigran u kineskim gradovima Šenzen i Šantu završili sa učinkom od četiri pobjede i dva poraza, što je bio učinak i Srbije i Australije, ali su imali slabiju koš razliku.
Pobjeda u posljednjem meču u Kini
Portal AnalitikaIzvor

Četiri pobjede i dva poraza učinak je univerzitetske reprezentacije na turniru u kineskim gradovima Šenzen i Šantu, koji je bio generalna provjera uoči Univerzijade u JužnojKoreji – izabranici Zvezdana Mitrovića u posljednjem kolu savladali su selekciju Australije 79:73.

''Crveni'' su imali isti učinak kao i Srbija i Australija, ali su zbog slabije koš razlike od protivnika, zauzeli treće mjesto.

Crna Gora na turniru u Kini dva puta je savladala kineski tim Guandong (75:54 i 84:74), a upisala je i trijumf protiv Srbije nakon produžetka (85:84), dok je poraze doživjela od Australije (76:54) i Srbije (83:62).

Četiri igrača imala su dvocifren učinak u pobjedi protiv Australije – Danilo Nikolić je bio najefikasniji sa 17,Nemanja Đurišić je upisao 16, Milutin Đukanović 14, a Radosav Spasojević 12 poena.

Turnir u Kini za Crnu Goru je generalna provjera uoči Univerzijade u Južnoj Koreji koja počinje 3. jula.

Portal Analitika