Tenis

Đoković demantuje: Beker i ja ne varamo

Prvi teniser svijeta Novak Đoković demantovao je pisanje britanskog 'Dejli mejla' da njegov trener Boris Beker i on 'varaju'.
Đoković demantuje: Beker i ja ne varamo
Portal AnalitikaIzvor

"Postoji veza između tenisera i trenera i naravno da ima momenata kada Đoković pogleda ka svojoj loži i kada mu je potrebno uvjerenje da na terenu radi dobre stvari. Imamo naše načine na koje mu kažem da li je dobro ili loše, ali je sve na njemu", rekao je Njemac, a 'Dejli mejl' iz ove izjave 'izvukao' naslov – "Đoković u centru varanja, Beker potvrdio da koristi signale".

Komunikacija između trenera i igrača, popularno nazvana 'koučing', zabranjena je tokom zagrijevanja i za vrijeme mečeva na ATP turu. 

"Ne smatram da varamo. Tačnije, nijesam siguran da to možete baš tako da nazovete. Postoji specijalni način, da tako kažem, komunikacije. Ali, kao što sam napomenuo, to je način na koji se međusobno gledate, način na koji 'osjećate' boks sa svojim stručnim štabom, kao i način na koji oni doživljavaju sve što vi preživljavate na terenu", rekao je Đoković na konferenciji za štampu. 

"Smatram da je to nešto što nam samo daje dodatnu sigurnost i samopouzdanje. Nije neophodno da mi kaže gdje da serviram ili na koju stranu protivnika trebam da igram, pošto se to ne događa. Kao što sam rekao, u trenutku kada pogledam ka boksu, radi se o ohrabrenju i podršci, to je ono što preovladava tim momentima. Takođe, sa svim kamerama koje su uperene prema njemu, mislim da biste do sada primijetili da li bi 'volio' da vidi kik servis, ili slajs na bekend ili forhend".

(B92)

Portal Analitika