Društvo

SSCG: Zakazivanjem Konstitutivne sjednice Skupštine prevršena svaka mjera

To što su nekadašnji funkcioneri Saveza sindikata Crne Gore (SSCG), okupljeni oko Duška Zarubice, zakazali Konstitutivnu sjednicu Skupštine, prevršilo je svaku mjeru, ističu iz SSCG.
SSCG: Zakazivanjem Konstitutivne sjednice Skupštine prevršena svaka mjera
Portal AnalitikaIzvor

"Jasno nam je da se u sastavu koji organizuje ovakav skup nalaze poznate statutarne akrobate i višedecenijski kreativni tumači statuta i ostalih akata Saveza dostojni riplijevskih rubrika, ovaj put su prevršili svaku mjeru. Da li poučeni višedecenijskim iskustvom, koje im je omogućilo da sve ove godine opstaju na funkcijama u Savezu, a sve to vrijeme propadanja naše privrede, zatvaranja preduzeća, tehnoloških viškova sa sramotnim otpremninama su opstali na funkcijama, a da za sve to vrijeme ni jednom nijesu organizovali bilo kakav protest, ili je to vjetar u leđa koji im daje Ministarstvo rada koje je uvažilo falsifikovanu dokumentaciju, u ovom trenutku ne znamo niti nas interesuje, ali ono što znamo odnosi se na sljedeće",kazali su u SSCG.

Oni ističu da se u skladu sa Statutom Konstitutvna sjednica Skupština mora zakazati najmanje 30 dana od dana održavanja Kongresa.

„A "kongres“ na kojem je izabran Zarubica održan je još u decembru 2014.godine. Neće nas iznenaditi da na tom skupu donesu odluku o kolektivnoj amneziji prethodnog šestomjesečnog perioda, kao što pokušavaju da pošalju u zaborav sve ono što su godinama činili samo da bi opstajali na funkcijama. Srećom, svaki čin ostavlja trag na papiru, a da ne govorimo o novčanim transakcijama. Uostalom, dokazi o tome su u rukama tužilačkih organa. Čekamo njihov potez", zaključuju u SSCG.

Portal Analitika