Fudbal

Katastrofa Njemačke, Ter Štegen primio pet golova!

Takav šamar njemački fudbal odavno nije dobio. Mlada reprezentacija Portugala je propisno obrukala svoje starije kolege, aktuelne vladare planete. U polufinalu EP za mlade reprezentacije u Češkoj, Portugalci su deklasirali Njemce sa 5:0 i u velikom stilu se plasirali u meč za titulu.
Katastrofa Njemačke, Ter Štegen primio pet golova!
Portal AnalitikaIzvor

Golman klupskog šampiona Evrope, Mark-Andre Ter Štegen je izrešetan sa svih strana, Portugalci su na neki način osvetili svoju A reprezentaciju koju su Njemci prije godinu i 11 dana deklasirali na Mundijalu u Brazilu sa 4:0.

Sve je danas polazilo za nogom portugalskim reprezentativcima, Njemci su pokazali da nisu bauk i da su imali sreće u grupi. Treba istaći i da Portugalci zaista imaju sjajan tim sačinjen od nekolicine fudbalera koji su pozivani u seniorsku reprezentaciju poput Rafaela Gereira, Žoao Marija, Bernarda Silve, Ivana Kavalijera, Vilijama Karvalja…

Goleadu je otvorio Monakov vezista Bernardo Silva poslije fenomenalne akcije i duplog pasa sa Kavalijerom. A, onda je krenula kanonada... U 33. minutu je Bernardo Silva izveo korner, a Rikardo Pereira iz peterca duplirao prednost. U nadoknadi prvog poluvremena, sijevnula je još jedna prelijepa akcija Portugalaca i projektil pod prečku u režiji Kavalijera. Odbrana Njemaca je djelovala katastrofalno.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Žoao Mario je raspalio po lopti sa dvadesetak metara i poslao još jedan neodbranjiv udarac u mrežu Ter Štegena. Tačku na debakl Njemaca je stavio Rikardo Orta koji je zakucao loptu glavom u 71. minutu. Posljednjih petanestak minuta su Njemci odigrali sa igračem manje zbog crvenog kartona Bitenkura, ali su Portugaci spustili gas i nijesu više rešetali Ter Štegena.

Portal Analitika