Društvo

Črnčec: NATO i EU dvije strane iste kovanice

Garancija državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, učešće u sistemu kolektivne bezbjednosti, reforma sistema bezbjednosti i stvaranje povoljnih uslova za strane investicije, prednosti su koje Crnoj Gori donosi članstvo u Alijansi, saopšteno je na obuci "Integracija Crne Gore u NATO”.
Črnčec: NATO i EU dvije strane iste kovanice
Portal AnalitikaIzvor

U okviru obuke koju su u Pljevljima realizovali Uprava za kadrove i vladin Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO, predavanje lokalnim službenicima i namještenicima, odbornicima, zaposlenima u javnim preduzećima i institucijama, održali su pukovnik Mehmedin Tahirović i savjetnik u Ministarstvu odbrane Crne Gore, Damir Črnčec iz Ministarstva odbrane Slovenije.

Prenoseći iskustva, Črnčec je u izlaganju istakao da su NATO i Evropska unija "dvije strane iste kovanice".

Seminaru je prisustvovalo 70 službenika, a najviše se govorilo o procedurama ulaska Crne Gore u NATO i prednostima članstva u Aliansi.

Predsjednik opštine Pljevlja, Mirko Đačić, kazao je da je članstvo Crne Gore u Sjevernoatlanskom savezu od neprocenjivog značaja, posebno sa stanovišta stvaranja uslova stabilnog razvoja i sigurnih stranih investicija u državi.

Portal Analitika