Fudbal

VIDEO - KA: Argentina nakon penal drame u polufinalu!

Nije bilo golova nakon 90 minuta igre na stadionu 'Sasualito' i Vinji del Mar, đe su se u derbiju ovogodišnjeg četvrtfinala Kopa Amerike sastale Argentina i Kolumbija.
VIDEO - KA: Argentina nakon penal drame u polufinalu!
Portal AnalitikaIzvor

Ekipa Herarda Tate Martina je bila bolji rival na terenu, a David Ospina je činio čuda na golu. Golman Kolumbije je već u 6. minutu najavio koliko je inspirisan kada je skinuo lukav pokušaj Havijera Pastorea.

Polovinom prvog dijela igre desila se velika gužva pred golom 'Los Kafeterosa' nakon kornera s lijeve strane, Serhio Aguero i Leo Mesi nijesu pronašli put do mreže iz neposredne blizine, 'Kun' se žalio da je bio fauliran i tražio penal, ali je meksički sudija Garsija samo odmahnuo rukom.

Dva minuta kasnije Ospina bilježi dvije spektakulane intrevencije. Prvo je sjajno nogom skinuo pokušaj Kuna Aguera nakon centaršuta Pastorea sa desnog krila, a onda i nevjerovatnom paradom odbranio pokušaj Mesija glavom koji je naletio na odbitak!

mesiospina27-1

U nastavku slična priča, Argnetina je dominirala, Kolumbija se branila, a prvo baš veliko uzbuđenje u drugom poluvremenu zbilo se u 79. minutu kada je Ever Banega samo što je ušao u igru umjesto Pastorea poslao projektil sa oko 20-ak metara, ali je njegov pokušaj završio na prečki.

Nepunih 120 sekundi potom David Ospina čini novo čudo pred svojim golom. Otamendi je uvhatio volej poslije kornera Di Marije, svi su vidjeli loptu u golu, ali je čuvar mreže Kolumbije vrhovima prstiju odbio loptu do stative, ona je nastavila da šeta po gol liniji, odakle ju je daleko u polje ispucao Zuniga.

Pravila na Kopa Amerika su takva da se odmah, bez produžetaka, pristupa izvođenju jedanaesteraca u kojima je uslijedila prava drama. U prve tri serije svi su bili precizni, kod Kolumbije Hames Rodrigez, Radamel Falkao i Huan Kvadrado, a kod Argentine Leo Mesi, Ezekilj Garaj i Ever Banega.

argkolu27-06

Četvrta serija kreće promašajem Luisa Murijela koji je prebacio gol, na drugoj strani Laveci donosi prednost 'Gaučosima'. Edvin Kardona je uz dosta sreće produžio nadu Kolumbijcima u odlučujućoj, petoj seriji, lopta je prošla ispod ruke Romeru, da bi potom Lukas Bilja promašio šut za polufinale!.

U šestoj seriji Romero čita Huana Zunigu, ali Markos Roho pogađa prečku i drama se nastavlja. Junak pobjede Kolumbije nad Brazilom u grupnoj fazi, ostvarene nakon četvrt vijeka, štoper Hesion Muriljo je namjestio loptu na kreč u sedmoj seriji i poslao je nebu pod oblake. Na drugoj strani, odgovornost preuzima povratnik u državni tim Karlos Tevez koga je Martino uveo 20-ak minuta pred kraj umjesto nervoznog Aguera. 'El Apače' ne prašta, treća sreća za Argentinu koja je u polufinalu đe čeka boljeg iz duela Brazil - Paragvaj. (Sportske.net)

Portal Analitika