Kultura

Počeo XIV Međunarodni festivala klapa u Perastu

Promocijom knjige "Pjesme dalmaltske iz Boke Ludvika Kube" i trećeg broja časopisa "Lirica" koja je održana u Muzeju grada Perasta sinoć je počeo XIV Međunarodni festivala klapa.
Počeo XIV Međunarodni festivala klapa u Perastu
Portal AnalitikaIzvor

Nakon promocije, na Trgu Svetog Tripna u Kotoru svečano je otvoren VII KotorArt.

- U nesvakidašnje osmišljenom i odlično realizovanom programu otvaranja, svaki segmenata KotorArta predstavljen je karakterističnom scenom. Publika je tako bila u prilici da čuje dvije obrade klapskih pjesama koje su, u pratnji Crnogorskog simfonijskog orkestra, izveli tivatska klapa Bellezze i podgorička klapa Assa voce - saopštili su organizatori festivala.

Podsjećamo, XIV Međunarodni festival klapa danas se nastavlja prvom takmičarskom večeri koja će biti priređena na Trgu Svetog Nikole u Perastu od 21 čas, a oko ponoći saznaćemo koja je najbolja ženska klapa ovog izdanja festivala.klape1

Sjutrašnji program počinje već u 11 časova kada će se na Okruglom stolu stručnog žirija razgovarati o pjesmama i izvođačima koje ćemo večeras čuti. Takmičenje se nastavlja u 21 čas, kada će na Trgu Svetog Nikole prvo nastupiti muške klape, a zatim će publika čuti devet novih klapskih pjesama. Pobjednici u ove dvije kategorije biće poznati oko ponoći.

U nedjelju na Okruglom stolu stručnog žirija od 11 časova takođe ćemo čuti ocjene o učesnicima sjutrašnje takmičarske večeri. Posljednje veče XIV Međunarodnog festivala klapa počeće na Trgu Svetog Nikole u 21 čas takmičenjem za mješovite klape, a veče i cijelu manifestaciju i ove godine će zatvoriti program Zavičajne harmonije u kome će se 12 klapa predstaviti pjesmama iz krajeva iz kojih dolaze.klape2
Portal Analitika