Društvo

Blažo Šaban novi predsjednik Rotari kluba

Za novog predsjednika Rotari kluba Podgorica izabran je Blažo Šaban, koji će tu funkciju obavljati u periodu 2015/2016.
Blažo Šaban novi predsjednik Rotari kluba
Portal AnalitikaIzvor

Članovi upravnog odbora su Saša Popović, kao prethodni predsjednika kluba, Saša Radičević, koji će biti predsjednik kluba za 2016/2017 godinu, sekretar kluba, novizabrani Gligor Bojić, za poslove ceremonijala Milan Guberinić, za predsjednika komiteta za klupsku djelatnost Milena Durutović, komiteta za profesionalnu djelatnost Lidija Ljesar, komiteta za djelatnost u zajednici Nebojša Kavarić, komiteta za međunarodnu djelatnost Jevto Eraković. Međunarodnom razmjenom mladih baviće se Petar Popović, a Rotari fondacijom Sanja Mugoša.

“Rotari klub u Podgorici je u prethodnoj godini obavio niz značajnih humanitarnih akcija koje su, kao i u proteklom period, prvenstveno bile usmjerene na obezbjeđivanju pomoći djeci bez roditelja, institucijama za zbrinjavanje hendikepirane djece i djeci bez roditelja, nabavka pojedine opreme domovima zdravlja  i drugim humanitarnim akcijama”, saopšteno je iz Kluba.

Ističu da im je prethodna godina bila značajna, jer je počeo da radi Rotarakt klub, odnosno podmladak Rotari kluba.

Podsjećaju i na Humanitarni koncert u CNP-u, povodom 110 godina postojanja Rotarija u svijetu i 16. godišnjice od osnivanja Rotari kluba Podgorica.

“Pokušaću da uz pomoć i saradnju članova Upravnog odbora još više doprinesem humanitarnim akcijama tako što ćemo po prvi put pripremiti i kandidovati pojedine projekte za grantove kod 'Fondacije Rotary Internationala'. Na ovaj način se uz perticipaciju članova kluba mogu ostvariti veći novčani iznosi za humanitarne akcije na teritoriji Crne Gore”, rekao je novoizabrani predsjednik, Blažo Šaban.

RTCG

Portal Analitika