Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • SL predlaže da Karadžić, Mladić i Šešelj budu počasni građani Šavnika, Pljevalja i Kolašina

SL predlaže da Karadžić, Mladić i Šešelj budu počasni građani Šavnika, Pljevalja i Kolašina

Srpska lista predlaže da se dr Radovan Karadžić, osnivač Republike Srpske i jedan od najboljih Srba u istoriji Crne Gore, proglasi počasnim građaninom rodnog Šavnika.
SL predlaže da Karadžić, Mladić i Šešelj budu počasni građani Šavnika, Pljevalja i Kolašina
Portal AnalitikaIzvor

Srpska lista će procesuirati predlog grupe građana da se za počasnog građanina Pljevalja proglasi Ratko Mladić. Ako je Šumadinac Tomislav Nikolić mogao da to postane u srpskim Beranama, može i najveći Hercegovac u srpskoj istoriji, general Mladić u srpskim Pljevljima. Takvu odluku nema razloga da ne podrži Nova koja je kandidovala Nikolića u Beranama. Još manje pljevaljski DPS s obzirom da je njihov odbor sastavljen od prekaljenih podržavalaca ratnih otadžbinskih ciljeva Srba koji su stvorili državu sa druge strane Drine.

Srpska lista smatra da dr Vojislav Šešelj, koji je porazio Haški tribunal i koga je odlikovao mitropolit cetinjski Amfilohije, zaslužuje da bude počasni građanin Kolašina, imajući u vidu da su Šešelji porijeklom rovački Šćepanovići koji slave Svetog Luku.

Nadam se da će Andrija Mandić i Srđan Milić usaglasiti sa DPS-op i Željkom Vuksanović dodjelu ovog priznanja kao što su u Beranama usaglasili za četničkog vojvodu Tomislava Nikolića. U Bijelom Polju se priprema slična povelja za Aleksandra Vučića koji je dugo bio najbliži saradnik Vojislava Šešelja. Ili je možda Šešelj manje pogodan Srbin od drugih, makar o ovom trenutku?! Pozivam lidera Nove Andriju Mandića da prihvati ove inicijative Srpske liste i da se sjeti vremena kada je bio na njenom čelu. U tom vaktu su odbornici Srpske narodne stranke u Baru tražili da se centralni gradski trg i najveća prometna ulica nazovu imenima Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Zbog viših srpskih interesa, zbog Radovana, Ratka i Vojislava, Andrija treba da sabije sujetne rogove i da podrži ovaj naš predlog.  Mislim da je to u duhu tradicije nekadašnje Srpske narodne stranke i predstavlja priliku za iskupljenje. To što se mi nismo promijenili, a on jeste, nije prepreka da se makar od šponde ili bočno prisjeti vremena zajedničke borbe za Srpstvo, sem ako nije odustao od iste”, navodi se u saopštenju koje je potpisao Dobrilo Dedeić predsjednik SL.

Portal Analitika