Region

Dačić: Odluka o Oriću poraz borbe protiv ratnog zločina

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocijenio je danas da je odluka švajcarskih vlasti da izruči Naserr Orića Bosni i Hercegovini poraz borbe protiv ratnog zločina.
Dačić: Odluka o Oriću poraz borbe protiv ratnog zločina
Portal AnalitikaIzvor

On je u izjavi novinarima nakon obraćanja na konferenciji "Evropska bezbjednosna politika na raskršju", istakao da je odluka politička, a ne zasnovana na utvrđivanju činjenica vezano za suštinu djela za koje se Orić tereti.

"Očigledno je da švajcarski organi nisu ulazili u ocenu dela koje je počinio Orić, što je u stvari najveća tragedija, jer se te stvari politizuju, a ne razgovara o suštini da li će i kada biti osuđen za počinjena dela", podvukao je Dačić, prenosi Novimagazin.rs.

Istakao da je u tom smislu ta odluka poraz pravosuđa, odnosno poraz opšteg navodnog zahtjeva za borbu protiv ratnog zločina i sankcionisanja svih koji su počinili ratni zločin.

Kada je riječ o prisustvu predstavnika Vlade Srbije na obilježevanju godišnjice zločina u Srebrenici, Dačic je podsjetio da će premijer Srbije odlučiti da li će i ko prisustvovati tom događaju u ime Srbije,.

Portal Analitika