Svijet

Masakr na plaži u Tunisu, teroristi ubili najmanje 27 osoba

Naoružani teroristi napali su ljude na plaži ispred dva hotela u turističkom mjestu Sus u Tunisu i ubili najmanje 27 osoba, a više njih je ranjeno.
Masakr na plaži u Tunisu, teroristi ubili najmanje 27 osoba
Portal AnalitikaIzvor

Zvaničnici u Tunisu su potvrdili da su žrtve mahom strani turisti.

Napad je izveden na plaži u blizini hotela Imperijal Marhaba, čuli su se pucnji i jedna jača detonacija, a u cijelom kompleksu vlada velika panika. Dva napadača ubijena su u vatrenom obračunu sa policijom, prenosi B92.

U blizini Imperijal Marhabe nalaze se hoteli "Belvi park" i "Marhaba palas". 

2606tunis2

Grad Sus je popularna turistička destinacija i zapadni mediji javljaju da tamo ima mnogo turista iz Velike Britanije.

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija sa napadnute plaže, na kojoj se vidi dvoje turista kako leže u pijesku, a pretpostavlja se da su oboje ubijeni. Takođe, objavljena je fotografija jednog od ubijenih napadača. 
2606tunis3

"Prvo smo pomislili da su petarde, ali smo brzo shvatili šta se stvarno dešava. Na plaži je zavladala panika, moj sin je bio u vodi i supruga i ja smo vikali da izađe. Kada je dotrčao do nas, rekao je da je vidio da je neko pogođen", rekao je za Skaj jedan britanski turista. 

Kako prenosi Raša tudej, očevici su izjavili da im je naređeno da se vrate u svoje sobe, jer je bilo dojavljeno da je postavljena bomba u hotelu. 

2606tunis4
Brojni turisti su se zabarikadirali u svojim sobama, policija je blokirala cio kompleks, a specijalne jedinice sa psima pretražuju oblast. 

U Susu je jedan od najpoznatijih turističkih kompleksa na sjeveru Afrike u koji dolazi veliki broj turista iz Evrope.

foto: russia today 

Portal Analitika