Abiznis

BOLJEVIĆ: Odluka Upravnog suda o ukidanju jeftinijeg rominga suluda

Savjetnik u Centru za zaštitu potrošača (CEZAP) Predrag Boljević, kazao je za Portal Analitika da je odluka Upravnog suda o ukidanju jeftinijeg rominga u Crnoj Gori suluda i apsurdna. Boljević napominje da Upravni sud sve više postaje institucija koja ne radi svoj posao onako kako treba, te da je odluku o snižavanju cijena rominga potrebno preispitati što prije.
BOLJEVIĆ: Odluka Upravnog suda o ukidanju jeftinijeg rominga suluda
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da se pojedine direktive EU koje idu na račun velikih stranih investitora primjenjuju u praksi i ne obaraju, iako nijesu ratifikovane u našem parlamentu, a da se direktive koje idu na račun građana obaraju.

„Nemam drugi komentar osim da je odluka Upravnog suda apsurdna i suluda. Upravni sud u Crnoj Gori postaje institucija koja ne radi svoj posao kako treba. EU će nas primorati da primijenimo sve one direktive i pravila koja idu u korist privrednim subjektima i Evropi kao zajednici, a na našu štetu. Sve što bude išlo u našu korist neće se primijeniti. Niko ne dolazi u Crnu Goru zato što nas voli i zato što bi da nam pomogne. Naprotiv, svako dolazi da iskoristi sve negativno na štetu naroda i da ostvari ekstraprofit“, istakao je Boljević.

Podsjećamo da je Vijeće Upravnog suda, kojim je predsjedavala Bisera Bukvić, ukinulo odluku o snižavanju cijena rominga u Crnoj Gori. Riječ je o međudržavnom sporazumu koji je trebalo da stupi na snagu 30. juna, a po kojem je trebalo da budu snižene cijene rominga u Crnoj Gori, BiH, Srbiji i Makedoniji.

Po tužbi koju su podnijeli Telekom i Telenor, Vijeće Upravnog suda je ocijenilo da je primjena te uredbe neprihvatljiva za Crnu Goru iz dva razloga. Prvi je što je direktiva EU obavezujuća samo za članice Unije, a drugi što međudržavni sporazum nije ratifikovan, pa uredba ne može da se primijeni.

Portal Analitika