Tenis

Kovinić na startu Vimbldona protiv Stosur!

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić u prvom kolu Vimbldona igraće protiv Australijanke Samante Stosur, odlučeno je danas žrijebom u Londonu.
Kovinić na startu Vimbldona protiv Stosur!
Portal AnalitikaIzvor

Stosur, 22. teniserka svijeta, od 2003. godine igra na Vimbldonu, a najbolji rezultat joj je plasman u treće kolo. Na grend slem turnirima ima trijumf na US Openu 2011, dok je godinu ranije bila finalista Rolan Garosa.

Kovinić će protiv Stosur debitovati na Vimbldonu, a trenutno je 92. na WTA listi. Na Rolan Garosu ovogodišnji nastup završila je u drugom kolu.

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović u prvom kolu Vimbldona igraće sa Kineskinjom Ji-Fan Ksu, dok će rivalka Jelena Janković biti Ruskinja Jelena Vesnina.

Serenu u prvom kolu čeka susret sa Margitom Gasparjan iz Rusije, a ona se nalazi u istoj polovini kao Ruskinja Marija Šarapova. Prva rivalka Šarapove na Vimbldonu biće domaća teniserka Johana Konta. 

U drugoj polovini nalaze se Kvitova i Rumunka Simona Halep. Kvitova u prvom kolu igra sa Belgijankom Kiki Bertans, dok Halepovu očekuje duel sa Janom Čepelovom iz Slovačke. 

Najpoznatiji teniski turnir počeće u poneđeljak i igra se za nagradni fond od 12,5 miliona funti. Kompletan žrijeb u ženskoj konkurenciji možete pogledati OVDJE.

Portal Analitika