Fudbal

Konačno i Milan nekoga da dovede

Milan je za sada najveći gubitnik prijelaznog roka u Italiji. Dok se Juventus i Inter ozbiljno pojačavaju, Milan dobija udarac za udarcem. Izvisili su i za Luiza Adrijana koji se preselio u Al Ahli, ali izgleda da su konačno dobili jedno normalno pojačanje.
Konačno i Milan nekoga da dovede
Portal AnalitikaIzvor

Prema informacijama iz Italije, Milan i Roma su sve dogovorili oko prelaska veziste Andree Bertolaćija na San Siro. Mladi Italijan je eksplodirao prethodne sezone u Đenovi i bio jedan od  najboljih veznih fudbalera u ligi. Još na kraju sezone ga je Milan označio kao jednu od glavnih meta u prijelaznom roku.

Ipak, nedavno je Roma vratila Bertolaćija iz Đenove. Tačnije otkupila je za 8.500.000 eura drugu polovinu njegovog ugovora, pošto je prva veća bila u njenom vlasništvu. Bertolaći je Romino dijete, ali je šansu dobio i iskoristio tek u Đenovi kada je klub sa Marasija kupio polovinu njegovog ugovora Za 1.000.000 eura. Roma ga je sada vratila, ali ne računa na njega i odlučila je da ga proda Milanu i da lijepo zaradi. Visina transfera će iznositi 20.000.000 eura, a igrač će na San Siru zarađivati 2.000.000 eura po sezoni.

Dolaskom Bertolaćija je oduševljen i Siniša Mihajlović.

“Sviđa mi se, volio bih da ga treniram”, rekao je Mihajlović sinoć.

Očekuje se da u toku dana ugovor sa Rosonerima produži i Najdžel De Jong, a sljedeće mete su Karlos Baka i Aksel Vicel.

Portal Analitika