Zanimljivosti

VOZNIJAK: Roboti će pretvoriti ljude u svoje kućne ljubimce

Roboti će nas učiniti svojim ljubimcima zato što prosto želimo da neko brine o nama, upozorio je Stiv Voznijak jedan od osnivača kompanije Apple.
VOZNIJAK: Roboti će pretvoriti ljude u svoje kućne ljubimce
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Vještačka inteligencija koja će kontrolisati svijet nekada je zabrinjavala Voznijaka, ali je shvatio da bi to moglo biti dobro, „zato što će nas roboti vjerovatno zadržati na ovoj planeti, kao dio prirode“, izjavio je on na jednoj tehnološkoj konferenciji.

„Zapravo, sve to će biti vrlo dobro po ljude, a proći će na stotine godina prije nego što oni uopšte steknu tu sposobnost“, rekao je on.

Do tad, roboti će biti svjesni svog mjesta na svijetu i željeće da nas zadrže, na isti način na koji mi želimo da imamo pse, rekao je Voznijak.

“Biće toliko pametni, da će znati da moraju da očuvaju prirodu, a ljudi su takođe dio prirode. Zato sam prevazišao strah da će nas zamijeniti računari. Oni će nam pomoći. Mi ćemo za njih biti originalni bogovi”.

Voznijak je istakao da kada bi roboti poželjeli da osvoje svijet, sigurno bi signalizirali drugim kućnim uređajima zahvaljujući “internetu stvari”.

“Ako se okrenu protiv nas, to bi bilo pravo iznenađenje. Ali mi želimo da budemo nečiji kućni ljubimci i da neko o nama brine sve vrijeme”, izjavio je on.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika