Svijet

U Albaniji policajci hapse po selu poznatom kao fabrika marihuane

Stotine albanskih policajaca su izvele operaciju u selu Lazarat tokom koje je uhapšeno 14 osoba od 21 osumnjičenog za napad na policiju.
U Albaniji policajci hapse po selu poznatom kao fabrika marihuane
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

To je potvrdio portparol policije Ardi Bita, prenijela je agencija AP.

Više od deset osoba tužilaštvo je saslušalo u vezi pronalaženja dokaza za pucnjavu u kojoj je u srijedu ubijen jedan policajac a dvojica ranjena.

Pripadnici specijalnih snaga za borbu protiv droge RENEA i specijalnih policijskih snaga, nastavili su danas akciju protiv švercera i uzgajivača droge u selu Lazaratu, nadomak Đirokastra, javio je albanski Top-chanel.

Jake snage na terenu uz blindirana vozila su vršile pretres od kuće do kuće u potrazi za oružjem i osobama koje su učeštvovale u jučerašnjoj razmjeni vatre, a posebno za ubicom pripadnika policije Ibrahima Baše.

U Lazaratu, selu na jugu Albanije i njegovim stanovnicima je uzgajanje marihuane najvažnija privredna djelatnost.

Tokom prošlogodišnje operacije u tom selu, poznatijem kao "fabrika marihuane"

unuišteno 23 tone kanabisa, oko 81.300 stabljika i rasada ove biljke. Tokom pretresa su otkrivene četiri laboratorije od kojih dvije za preradu i pakovanje biljaka i dvije za preradu ulja hašiša.

Tada su pronađene i velike količine municije i oružja, od čega 17 komada teškog naoružanja i dvije lovačke puške. Pretrešeno je 130 kuća i veliki prostor unutar samog sela, zemlje oko sela i opštinskih imanja gdje su policijske snage uspostavile kontrolu.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika