Crna hronika

Policija provjerava da li je ubistvo Lopičića nastavak rata kriminalnih grupa

Ivan Lopičić (27) iz Podgorice, nastanjen u Kotoru, ubijen je u noći između srijede i četvrtka, oko 3.30 sati, u naselju Sveta Vrača. Policija intenzivno traga za ubicom, koji je ispalio više hitaca u Lopičića i pobjegao.
Policija provjerava da li je ubistvo Lopičića nastavak rata kriminalnih grupa
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako Pobjeda saznaje, Lopičić je ubijen u ulazu zgrade u kojoj stanuje. U istom ulazu stanuju

dva inspektora. Ubica je sačekao da uđe u ulaz zgrade i ispalio čak devet metaka ka Lopičiću. Pogodila su ga pet, a jedan je bio koban. Likvidator je koristio pištolj „dugu devetku“.

Policija za sada ne zna motiv ubistva, niti da li je Lopičić ubijen zbog učešća u sumnjivim

kriminalnim radnjama.

Istražitelji sumnjaju da ubica nije koristio prigušivač, jer pojedini stanari tvrde da su čuli

pucnje.

Lopičić je bio nastanjen u Kotoru. Živio je u iznajmljenom stanu. Prema policijskim evidencijama, pripadao je ,,škaljarskom klanu“ i bio je prijatelj sa vođama Igorom Dedovićem, Jovicom Vukotićem i Daliborom Đurićem, koji je u zatvoru.

Privođen je zbog prijetnji, tuča, ucjena, ali nijedna od prijava nije dobila sudski epilog. Pokojnom Lopičiću i Đuriću u toku je suđenje u kotorskom sudu zbog nasilničkog ponašanja. Uhapšeni su 3. avgusta 2014. godine, kada su se teretili za prebijanje dvojice Budvana

i Kotoranina. Incident se dogodio u lokalu „Vinomania“ u Starom gradu. Njih dvojica

pušteni su da se brane sa slobode uz jemstvo od 12.000 eura. Prema saznanjima Pobjede,

Lopičić je ,,škaljarskom klanu“ bio logističar. On je vođama davao informacije o kretanjima

osoba iz suparničkog klana.

Sumnja da je to razlog likvidacije je na provjeri.

Kako Pobjeda nezvanično saznaje, policija nije došla do snimaka, jer, navodno, u tom dijelu naselja nema sigurnosnih kamera.

Lopićić je bio sestrić pokojnog vlasnika kotorskog ,,Red taksija“ Dejana Đukovića iz Nikšića. Trideset trogodišnji Đuković ubijen je 1. oktobra 2009. godine u kotorskom naselju

Dobroti ispred zgrade u kojoj je živio. Nepoznati napadač je iz zasjede ispalio više metaka u Đukovića, koji je bio sa dva tjelohranitelja. Istražitelji provjeravaju sumnju da je likvidacija Lopičića nastavak rata podzemlja, gdje se vodi borba za prevlast nad ilegalnim poslovima.

Uviđaj su obavili kotorska policija i forenzičari iz Danilovgrada. Viši tužilac je naredio da se obavi obdukcija. Istraga je u toku.

Đurić najbolji prijatelj Lopičića: Ivan Lopičić je bio najbolji prijatelj sa Daliborom Đurićem. U oktobru prošle godine Dalibor Đurić uhapšen je zbog iznude. Tada su lisice stavljene i još jednom članu ,,škaljarskog klana“ – Jovanu Jovanoviću.

Njih dvojica su, kako je tada saopštila policija, oteli od sugrađanina Marjana Netzmeskala automobile. Đurić je tri puta bio na meti napadača.

Prvi napad Đurić je preživio 30. septembra 2006.godine. Pogođen je u noge. Za taj događaj je osumnjičen Kotoranin Slobodan Stevović. Stevović je ubijen dva mjeseca kasnije na

ulici u Beogradu.

U decembru 2007. godine Đurić je u Dobroti ponovo bio meta napada kada je na njega i Nikišićanina Jova Vračara ispaljeno desetak metaka.

Đurić je u septembru 2011. godine preživio i bombaški napad u ulazu zgrade na Novom Beogradu, kada je pored njega ranjena njegova tadašnja djevojka N. G i stanarka Lj. J.

Sredinom aprila 2013. godine uhapšen je sa falsifikovanim pasošem.

Krvavi rat klanova

29. juna 2013. godine ubijen Darko Bugarin u Kotoru

8. novembar 2013. ubijen Stefan Đukić u Baru

27. maja 2014. ubijen Mirko Mićić u Baru. Za njegovo ubistvo sudi se Nenadu Mrdaku

16. septembar 2014. godine ubijen Armin Muša Osmanagić u Baru

25. decembra 2014 . ubijen Andrija Mrdak u Podgorici (saradnik Osmanagića)

Izvor i foto: Pobjeda

Portal Analitika