Politika

Medojević: Prvo protesti, pa priča o predsjedniku Fronta

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao za Pobjedu da još nije upoznat sa mogućom inicijativom DNP-a za izbor predsjednika Demokratskog fronta, ali nije isključio mogućnost da se o toj ideji razgovara nakon protesta.
Medojević: Prvo protesti, pa priča o predsjedniku Fronta
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Pobjeda je ranije objavila da će dio funkcionera DNP-a zahtijevati od čelnika stranke Milana Kneževića i Predraga Bulatovića da na sjednici Predsjedništva Fronta zatraže da se u dogledno vrijeme izabere predsjednik Fronta. Na takav potez odlučili su se, kako kažu izvori Pobjede, zbog marginalizacije DNP-a unutar DF-a.

 

Mnoštvo ideja

 

Medojević je rekao da ideja među konstituentima DF-a ima mnogo, ali da će o njima biti razgovarano tek nakon završetka protesta.

- Imali smo prije tri dana Predsjedništvo Demokratskog fronta i niko nije pominjao priču o izboru predsjednika Demokratskog fronta - rekao je Medojević Pobjedi.

On, ipak, nije isključio mogućnost da se o toj ideji razgovara, ali tek nakon završetka protesta.

- Protesti na kojima ćemo se izboriti za prelaznu vladu koja je jedini mehanizam za fer i demokratske izbore je životni projekat ove generacije političara u Demokrtaskom frontu. Oko tog projekta postoji apsolutno jedinstvo svih konstituenta Demokratskog fronta - rekao je Medojević.

 

Čeka se Predsjedništvo

 

Portparol DNP-a Milun Zogović nije želio da komentariše saznanja Pobjede da dio funkcionera te stranke traži da se izabere lider DF-a.

- Ne bih komenarisao medijske navode, osim sto bih dodao da svaki član predsjedništva  može tražiti izmjene i dopune dnevnog reda u skladu sa propisanom procedurom – kazao je Zogović Pobjedi.

On navodi da je predsjednik testranke Milan Knežević za subotu zakazao sjednicu Predsjedništva.

- Predsjedništvo će razmatrati utvrđivanje dinamike daljih obaveza naših partijskih organa i funkcionera sa posebnim akcentom na organizovanje svečanog uručivanja članskih karata. Predsjedništvo će takođe razmatrati  plan aktivnosti u susret sjednici GO svih konstituenata DF  na kojoj  će se donijeti odluka o datumu i početku protesta – kazao je Zogović.

Iz Nove srpske demokratije nijesu juče željeli da komentarišu potencijalni zahtjev za novim liderom Fronta.

Pored PzP-a, Nove i DNP-a, čiji predstavnici sjede u Predsjedništvu DF-a, u tom političkom savezu je i Radnička stranka Janka Vučinića, kao i Partija invalida i penzionera (PUPI).

Izvor: Pobjeda; foto: cdm.me

Portal Analitika