Turizam

U Boku uplovio luksuzni kruzer MS Thomson Majesty

U kotorsku Luku jutros je uplovio luksuzni kruzer MS Thomson Majesty koji je u vlasništvu Louis Cruises, a posluje u sklopu Thomson Cruises, prenosi Radio Jadran.
U Boku uplovio luksuzni kruzer MS Thomson Majesty
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na brodu se nalazi pet restorana, sedam barova, dva lounges, kazino, dva bazena, biblioteka sa internetom, Sana wellness centar sa saunom, masažom i teretanom.

Kruzer Thomson Majesty dug je 207 metara, ima 11 paluba i 732 kabine.

U Luci je i Celebrity Constellation dužine 294 metara, koji plovi pod zastavom Malte sa 2.302 putnika 969 članova posade.

Oba kruzera tokom popodneva napustiće Luku, a sjutra se očekuje dolazak grdosije The Worldu koja samo izgleda kao kruzer, a u stvari je riječ o jahti, koja je privatna stambena zajednica na moru.

Dug je 197 metara, a prostire se na čak 12 paluba. Posadu čini oko 260 iskusnih radnika iz 40 zemalja. Brod je u privatnom vlasništvu svojih stanovnika iz zemalja čitavog svijeta – 130 porodica iz 19 zemalja – Sjeverne Amerike, raznih evropskih zemalja, Azije, Australije, Južne Amerike i Južne Afrike.

Prosječna popunjenost je 150-200 stanovnika i gostiju, a gosti na The Worldu borave četiri mjeseca svake godine.

Brod ima objekte slične onima na regularnom kruzeru. Tu su mala samoposluga i delicates prodavnica, butik, sportski objekti koji uključuju golf simulator, teniski teren pune veličine, trim stazu i teretanu, dva bazena, spa centar i sauna.

Posjeduje kapelicu, umjetničku galeriju i medicinski centar, šest restorana, kino.

Radio Jadran

Portal Analitika