Politika

Jasna Gajević predsjednica podgoričkog Odbora URA

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA) izabrao je sinoć podgorički Odbor, a za predsjednicu tog tijela, izabrana je inženjerka, Jasna Gajević.
Jasna Gajević predsjednica podgoričkog Odbora URA
Portal AnalitikaIzvor

Gajević je kazala da URA želi da bude prepoznatljiva Podgoričanima, u trenutku, kada je, kako je rekla, većina njih izgubila povjerenje u političke partije.

“Naš je plan da odlučno doprinesemo mirnoj smjeni vlasti i da Podgorica bude grad socijalne pravde i zadovoljnih građana, grad mladih, centar obrazovanja, kulture i sporta, grad koji vodi računa o očuvanju prirode i brine o životinjama i grad kroz koji turisti neće samo prolaziti, već i ostajati, jer on sa svojom okolinom, zaista ima šta da im ponudi”, kazala je ona.

Predsjednik URA Žarko Rakčević, napominjući da će URA svojom infrastrukturom za koji dan pokriti preko 90 odsto Crne Gore, istakao je da je nezaposlenost jedan od najvećih problema u Crnoj Gori koji mora biti rješavan razvojem  i stvaranjem novih, produktivnih radnih mjesta, a ne daljim uključivanjem podobnih partijaca u već ogroman administrativni aparat.

“Građanski pokret URA će posebno stimulisati domaće stvaraoce i mali i srednji biznis. Jedna od mjera pomoći nezaposlenima i preduzetnicima biće odlobađanje poreza i doprinosa na tri godine za svakog produktivnog novoupošljenog radnika. Na sjeveru i manje razvijenim opštinama ovaj stimulativni period bio bi pet godina”, kazao je Rakčević.

On je naglasio i da postojeća stopa poreza, prireza i doprinosa ubija biznis i da je plan URA da u početnoj fazi previsoko opterećenje zarada sa gotovo 66 odsto svede na ispod 50 odsto.

Portal Analitika