Društvo

Besplatno predavanje na Dan društvenih medija

NVO Digitalizuj.Me organizuje 36. po redu Digitalizuj.Me događaj, u saradnji sa Nikšićkim pivom, u sklopu kojeg će biti obilježen Dan društvenih medija. Gostujući predavač je Ivan Ćosić, vlasnik kreativne agencije Plain&Hill iz Beograda, koji će govoriti na temu “Uvijek može drugačije”. Besplatno predavanje će se održati u Podgorici, u prostorijama kompanije doMEn u Ulici Vojvode Maša Đurovića 3/1 u City kvartu, u utorak, 30.06.2015. godine, sa početkom u 19 časova.
Besplatno predavanje na Dan društvenih medija
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Prije pet godina, jedan od najpopularnijih internet portala koji se bave tehnologijom, Mashable, je došao na ideju da počne sa obilježavanjem Dana društvenih medija (Social Media Day). Namjera je bila da na raznim lokacijama i u raznim gradovima širom planete okupi ljude i predstavi digitalnu revoluciju koja je zahvatila svijet. Ovaj dan se obilježava tako što se digitalne zajednice okupljaju na takozvanim MeetUpovima, a ljudi širom svijeta mogu da se uključe i u internet konverzaciju putem zvaničnog hashtaga - #SMDay. Te prve godine je bilo više od 600 MeetUpova u 90 zemalja svijeta. U medjuvremenu, preko 20 gradova i tri države u okviru SAD su proglasile Social Media Day kao zvanični praznik“, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Dan društvenih medija je prvi put obilježen u Crnoj Gori 2012. godine, kada je Digitalizuj.Me ugostio Ivana Minića, osnivača jedne od najvećih digitalnih zajednica u regionu – Burek Foruma. Minić je održao predavanje na temu “Sat vremena koji vas dijele od uspjeha u IT biznisu”. Naredne, 2013. godine, Nikola Jovanović, društveni aktivista koji aktivno radi na formiranju četvrtog sektora u Srbiji, se predstavio Digitalizuj.Me publici predavanjem pod naslovom “Društveno preduzetništvo – i vuk sit i ovce na broju”. Na prošlogodišnjem Social Media Day Montenegro, idejni tvorac Tvitni.me servisa, Željko Subašić, je održao predavanje na temu “Sentiment i analiza sadržaja na mrežama - Da li je vrijeme improvizacije prošlost?”.

NVO Digitalizuj.Me, četvrti put zaredom, organizuje obilježavanje Dana društvenih medija u Crnoj Gori, a gost ove godine je Ivan Ćosić. Ćosić je vlasnik kreativne agencije iz Beograda, Plain&Hill, dizajner, kreativac, bloger i predavač na brojnim domaćim i regionalnim konferencijama uključujući i TEDx konferencije na kojima je predavao dva puta. Pokretač je mnogih Internet projekata, a takođe se bavio različitim vidovima posla u kreativno-marketinškoj industriji. Zadužen je za dizajn većine publikacija svjetske medijske asocijacije WAN-IFRA, radio je na nekoliko startup projekata od kojih je najpoznatija IndieVoices platforma. Vjeruje u budućnost i potencijal koju tehnološko preduzetništvo ima u Srbiji i regionu, zato već dvije godine zajedno sa svojim timom organizuje konferenciju wwvrsac: živi lokalno – radi globalno.

Ćosić će održati predavanje pod nazivom “Uvijek može drugačije”, jer je Apple u vlasništvu Think Different™ naziva/slogana, pa nije mogao tako da nazove prezentaciju. Kroz mnogo priča i anegdota, Ćosić će se potruditi da publici pruži drugačiji pogled („Think outside the box“) na brendiranje, društvene mreže, javne nastupe, upotrebu tehnologije i tehnološko preduzetništvo u regionu.

Događaj je besplatan, ali je broj mjesta ograničen, pa je potrebno prijaviti učešće popunjavanjem formulara koji se može naći na veb sajtu www.digitalizuj.me.

Portal Analitika