Društvo

Tomislav Nikolić počasni građanin Berana

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić proglašen je za počasnog građanina Berana, jednoglasno je danas odlučio lokalni parlament.
Tomislav Nikolić počasni građanin Berana
Portal AnalitikaIzvor

Za taj predlog glasali su poslanici vladajuće koalicije koju čine Socijalistilčka narodna partija (SNP) i Demokratski front (DF), kao i predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS). Nikolić je bio predložen za počasnog građanina Berana na inicijativu Nove srpske demokratije.

Nikolića su sa ovom inicijativomprije dvije nedelje upoznali funkcioneri beranskog odbora Nove srpske demokratije Radojica Živković i Goran Kiković, a predsjednik Srbije je tada prihvatio ideju da dobije to značajno priznanje.

"U Beranama skoro da nema kuće koja u Srbiji nema nekoga svog. Nezamisliv je broj onih koji su studirali i zaposlili se u Srbiji, ili se tamo liječili", rekao je odbornik Nove Radojica Živković.

On je ocijenio i da aktuelni predsjednik Srbije "daje ogroman doprinos smirivanju tenzija na Balkanu i povezivanju naroda na prostoru bivše Jugoslavije", kao i da je "pokazao prijateljski odnos prema Crnoj Gori koji nikada nije bio paternalistički".

Povelja počasnog građanina Berana Tomislavu Nikoliću biće uručena na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta koja se održava 21. jula povodom Dana opštine.

Portal Analitika