Fudbal

Van Galov kvintet želja

Menadžer Mančester Junajteda Luj Van Gal napravio je spisak od pet igrača koji su potrebni za osvajanje titule.
Van Galov kvintet želja
Portal AnalitikaIzvor

Poznate su i pozicije u timu koje želi da pokrije Holanđanin, prva je jasno golman, pošto je izvjesno da De Hea odlazi. Prva meta je Ugo Ljoris, ali imajući u vidu kakav je pregovarač Danijel Levi, predsjednik Totenhema, realnije je da na "Old Traford" stigne Cilesen, Van Galov pulen iz reprezentacije. Golman Ajaksa bi košta oko 20 miliona eura, ne bi mu bilo garantovano mjesto u ekipi, šansa će biti pružena i Viktoru Valdesu.

Desbi bek bi pošto je otpao Klajn trebalo da bude Fabinjo. Momak iz Monaka je odigrao odličnu sezonu, ima 21 godinu i to bi bila akvizicija za budućnost. Sve karte u odbrani su bačene na Ramosa. Otišla je ponuda od oko 45 miliona eura, on navodno želi na "Old Traford", mogao bi da bude dio posla za De Heu, tačnije da uz golmana i 30 miliona ode u Madrid u zamjenu za sjajnog štopera.

Što se veznog reda tiče, Van Gal se ohladio od Švajnštajgera, Vitsel je jedna od varijanti, ali Zenit traži preveliki novac, a još nije gotova priča oko Šnajderlina iz Sautemptona. Poznat je profil igrača koji traži Van Gal na sredini, novog Karika, nekog ko bi mogao da čuva leđa Ereri.

U ofanzivi nedostaje jedan napadač, želja je Benzema, ali to nije realno u ovom trenutku. Ova transfer saga će trajati cijelo ljeto, pominje se Benteke, ali čini se da su to priče za medije. Junajted će pokušati da dovede Harija Kejna i to za sumu veću od 60 miliona eura, no nije izvjesno da će ga Totenhem prodati.

U svakom slučaju traži se klasičan napadač, neko drugačijeg profila od Runija, i dalje je varijanta Kavani, ali bi u tom slučaju morali da žrtvuju Di Mariju što takođe nije realno, poslije jedne sezone.

Dakle, traže se golman, desni bek, štoper, zadnji vezni igrač i klasični napadač, petorka za napad na titulu. (sportske)

Portal Analitika