Fudbal

VIDEO - Čile u polufinalu, Kavani pocrvenio!

Fudbaleri Čilea plasirali su se u polufinale Kopa Amerika, pošto su savladali Urugvaj sa 1:0 (0:0). Odlučujući pogodak za domaćina postigao je Maurisio Isla u 81. minutu, a Urugvaj je meč završio sa devetoricom, pošto su isključeni Kavani u 63. i Fusile u 88. minutu.
VIDEO - Čile u polufinalu, Kavani pocrvenio!
Portal AnalitikaIzvor

To je prvi put poslije 16 godina da se Čile plasirao u polufinale, a za prolaz u finale boriće se sa pobjednikom meča Peru – Bolivija.

Možda i ključni momenat meča bilo je isključenje Kavanija – jeste Edinson bespotrebno dokačio Gonsala Haru, ali fudbaler Čilea pokazao se i kao solidan glumac, čime je donio svom timu igrača više na terenu.

U 81. minutu pala je odluka, poslije duže akcije lopta ja nakratko izbijena iz šesnaesterca, Valdivija je dodao loptu do Isle, a on je sa 15 metara šalje oštro u lijevi ugao – 1:0.

srednjiprst2506

Na kraju je isključen i Fusile zbog neopreznog starta na Sančesu, a Čile je do kraja sačuvao prednost i navijači su mogli da odahnu. U preostala dva četvrtfina sastaju se Argentina – Kolumbija i Brazil – Paragvaj.

Portal Analitika