Politika

GP URA: Više se ne može tolerisati propadanje sjevera

Ekonomsko propadanje sjevera Crne Gore ne može se više tolerisati, ocijenili su iz Građanskog pokreta (GP) Ujedinjena reformska akcija (URA) iz Mojkovca, navodeći da se umjesto konkretnog rada samo iščitavaju partijski programi, dok se stanovništvo iseljava.
GP URA: Više se ne može tolerisati propadanje sjevera
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju, ta partija predstavlja izraz potrebe da se zaustavi ekonomsko propadanje države, kao i neminovnosti promjene sistema vrijednosti.

Iz Ure su poručili da se, umjesto rada, isčitavaju partijski programi od izbora do izbora, a da se građani sjevera iseljavaju.

Predsjednik URA Mojkovac Ivan Ašanin smatra da je ta stranka politička alternativa, koncipirane tako da glasači vladajuće koalicije prvi put bez griže savjesti mogu glasati građanski koncept u punom smislu riječi.

To je, kako je naveo, preduslov za temeljite i plodotvorne političke promjene u Crnoj Gori.

“Uz jasan stav da nema postizborne koalicije sa Demokratskom partijom socijalista i jačanjem GP URA novim imenima, intelektualcima, koji su prije svega dobri ljudi, uspjeh partije na narednim izborima je neizbježan”, navodi se u saopštenju.

Iz Ure su podsjetili da imaju plan za sanaciju stanja i razvoj Crne Gore.

“A imamo i sa kime jer nam pristupaju mladi i obrazovani ljudi, koji do sada nijesu imali priliku da se afirmišu zbog, pogubne, dobro poznate politike partijskog zapošljavanja”, kaže se u saopštenju.

Ašanin je ukazao da se svi razvojni projekti, obećani Mojkovcu sa svih nivoa vlasti, nijesu pomjerili sa mrtve tačke.

On je objasnio da toj partiji u Mojkovcu i šire pristupaju slobodno misleći ljudi, čija su očekivanja da Crna Gora postane prosperitetna država i da dobije odgovornu političku elitu iznevjerena.

“URA budućnost Mojkovca vidi u realizaciji projekata budućeg ski centra "Bjelasica", sportsko-rekreativnog centra na Jalovištu i Biznis zone”, poručio je Ašanin.

(MINA) 

Portal Analitika