Društvo

VCG raspisala konkurs za školovanje u Makedoniji

Ministarstvo odbrane objavilo je javni oglas za školovanje budućih oficira Vojske Crne Gore na Vojnoj akademiji "General Mihailo Apostolski" u Skoplju.
VCG raspisala konkurs za školovanje u Makedoniji
Portal AnalitikaIzvor

Kadeti koji uspiju da završe četvorogodišnje školovanje na Akademiji će dobiti zvanje oficira Vojske Crne Gore, u kojoj moraju služiti najmanje dvostruko duže od vremena trajanja školovanja. Za vrijeme boravka kandidati će stanovati u internatu Akademije, a mjesečna novčana primanja obezbjeđuje Ministarstvo odbrane Crne Gore.

Oni koji žele da konkurišu akademiju treba da prilože prijavni formular, uvjerenje o crnogorskom državljanstvu, izvod iz matičnog registra rođenih (kandidati koji posjeduju biometrijsku ličnu kartu, nijesu u obavezi da dostave uvjerenje o državljanstvu i izvod iz matične knjige rođenih, već ovjerenu kopiju biometrijske lične karte), potvrdu nadležnog organa da se protiv njih ne vodi krivični postupak, ovjerene kopije svjedočanstava svih razreda srednje škole i diplome,  ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti izdato od izabranog ljekara.

Za one koji ispunjavaju uslove oglasa Ministarstvo odbrane će organizovati intervju, testiranje iz engleskog jezika, psihološko testiranje, bezbjednosnu provjeru, a potom provjeru fizičkih sposobnosti.

Kandidati su u obavezi da dostave i ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti izdato od Centra za medicinu rada u Podgorici, prije provjere fizičkih sposobnosti,  izjavu ovjerenu od strane suda da nemaju državljanstvo druge države, biografiju (CV), adresu i broj telefona.

Kandidati koji se prijavljuju na javni oglas, prijavnu dokumentaciju šalju na adresu Ministarstvo odbrane – Direktorat za ljudske resurse, ul. Jovana Tomaševića br. 29, Podgorica, sa naznakom:Za javni oglas za obrazovanje na Vojnoj akademiji "General Mihailo Apostolski“, u Skoplju, Republika Makedonija.

Oglas je otvoren osam dana od dana objavljivanja.

Više informacija možete dobiti putem telefona 020 483 451, radnim danima od 9.00 do 16.00 sati.

Više informacija i prijavni formular možete pronaći OVDJE.

rtcg.me

Portal Analitika