Abiznis

Ko je rukovodilac Rekre: Imenovan novi direktor, bivši i dalje radi

Frakcija Saveza sindikata Crne Gore, koju predvodi Marko Nikčević, krajem maja je smijenila izvršnog direktora preduzeća za rekreaciju, odmor i banjsko liječenje radnika ,,Rekra“ Radula Miljanića i na njegovo mjesto postavila Nebojšu Mitrića, kojeg zaposleni još nijesu vidjeli na poslu.
Ko je rukovodilac Rekre: Imenovan novi direktor, bivši i dalje radi
Portal AnalitikaIzvor

Razlog za smjenu, kako za Pobjedu kaže šefica poslovnice ,,Rekre“ Vesna Matović, su nelegalne novčane transakcije ,,bivših“ čelnika SSCG prema sindikalnom centru ,,Muo“ u Kotoru. 

Da je Miljanić smijenjen, potvrđuje i registar privrednih subjekata Privrednog suda u kojem stoji da je Mitrić izvršni direktor ,,Rekre“, Nikčević predsjednik borda direktora, a članovi Novak Praščević, Branko Vujisić, Vule Ćirović i Mladen Šuškavčević.

Predsjednik Skupštine SSCG Branko Vujisić nije za Pobjedu htio da komentariše kako je imenovan Mitrić za izvršnog direktora ,,Rekre“, ali tvrdi da ,,ako je izabran, onda je to sigurno zakonski". 

Je li Nikčević upoznat sa izborom Mitrića nije bilo moguće saznati juče, jer mu je telefon bio isključen. O promjenama u ,,Rekri“ jedino je bio raspoložen da govori predsjednik Opštinskog povjereništva Herceg Novi Vule Ćirović, dok Šuškavčević nije mogao ništa da komentariše jer je zamrznuo sve aktivnosti u SSCG.

"Znam samo da je trebalo da dođe do promjene izvršnog direktora Radula Miljanića", kazao je Ćirović. 

On je objasnio da je Miljanić, prema informacijama koje je dobio, tada bio na bolovanju, pa nijesu mogli da dobiju pečat ,,Rekre“, ,,kojim bi se radnici slali na odmor“.

"Sjednica Odbora direktora je bila, donijeli smo odluku da se izvrši promjena. Kako i na koji način se to uradilo, nemam nikakve kontakte poslije te odluke", kazao je Ćirović.

On kaže da ,,nema nikakve veze“ što novi direktor Nebojša Mitrić nije nikada ušao u prostorije ,,Rekre“. 

Smatra da je o svemu Miljanić trebalo da bude obaviješten, a na pitanje kako su mogli da ga smijene bez pečata, odgovara da je u pitanju igra sa duplim pečatima.

"Toliko je toga odrađeno sa duplim pečatima tako da sam bog zna šta je u redu, a šta nije. Ovo je bio zvaničan sastanak. Nije moje da ja obavještavam nekoga da je smijenjen", tvrdi Ćirović.

On ponavlja da nijesu mogli da dođu do pečata, a radnici su već bili ,,isplanirali da odu na odmor".

"Nijesmo imali legalni, pa smo morali da obezbijedimo da se uradi novi pečat i proglasi prošli nevažećim",  kazao je Ćirović.

Šefica poslovnice ,,Rekre" Vesna Matović negira navode Ćirovića, jer su svi radnici sa regularnih spiskova otišli na odmore.

"Sve pokazuje naša arhiva. Svaki regularni spisak radnika za banjsko liječenje u Institutu ,,Simo Milošević" i Zdravstvenoj ustanovi Meljine je realizovan. Sve može da se provjeri", tvrdi ona.

Matović tvrdi da iza svega sto je malverzacije i nelegalne novčane transakcije prema sindikalnom centru ,,Muo", zbog čega je ,,već imala neprilika", a o čemu je Pobjeda već pisala.

„Bivši i sadašnji“ izvršni direktor ,,Rekre“ Radule Miljanić redovno je na poslu. Potvrdio je za Pobjedu da „novoimenovani izvršni direktor“ nikada nije ušao u kancelarije i da ga nikad nije vidio.

"Nijesam obaviješten ni da je sjednica održana, kao ni neki drugi članovi Odbora. Sve smo slučajno saznali. Ako su napravili pečat, morali su to zavesti u arhivi, ali to nijesu uradili", naglašava Miljanić.

O izradi pečata i kompletnim aktivnostima obavijestili su advokata koji treba da utvrdi šta desilo.

"Kad dođemo do dokumentacije iz centralnog registra onda ćemo planirati dalje aktivnosti",  rekao je Miljanić.

Portal Analitika