Društvo

Milivoje Katnić izabran za glavnog specijalnog tužioca

Sudija Apelacionog suda Milivoje Katnić jednoglasno je na današnjoj sjednici Tužilačkog savjeta izabran za glavnog specijalnog tužioca.
Milivoje Katnić izabran za glavnog specijalnog tužioca
Portal AnalitikaIzvor

Katnić je izabran na predlog Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića. Na sjednici savjeta koja je počela u 15 časova, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković razgovarao je sa kandidatima koji su se prijavili na oglas za glavnog specijalnog tužioca, saopsteno je iz Tužilačkog savjeta.

Kandidati za glavnog specijalnog tužioca bili su aktuelna tužiteljka za borbu protiv organizovanog kriminala Đurđina Ivanović, sudija Apelacionog suda Milivoje Katnić i advokat Mitar Mugoša.

"Na osnovu ocjene stručnih kvaliteta, procjena sposobnosti za vršenje tužilačke funkcije za glavnog specijalnog tužioca predložio sam Katnića", kazao je Stanković.

Kako je naveo, prilikom izbora Katnića imali su u vidu i kvantitet i kvalitet njegovog rada kao sudije sa dvodecenijskim iskustvom, kao i njegovo radno iskustvo u krivičnim predmentima.

"Smatramo da će on svojim dosadašnjim radom potvrditi da smo izabrali pravog kandidata i da će on uspješno vršiti tužilačku funkciju", rekao je Stanković novinarima.

Od Katnića, kako je naveo, očekuje jaču borbu protiv korupcije.

"Očekujem da on intenzivira borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala na nepristrasan i objektivan način", kazao je Stanković.

2306sjednica

Katnić je već deset godina sudija Apelacionog suda, a prije toga radio je je u Sekreterijatu za narodnu odbranu SO Cetinje, Republičkom štabu tritorijalne odbrane SRCG Titograd i Vojnom sudu u Podgorici.

Trenutno pokriva funkciju zamjenika predsjednika Krivičnog odjeljenja.

 

Portal Analitika