Politika

Šimrak: Prethodnu vlast SDP štedio kritika u sezoni, ali sadašnju neće

Od perjanice crnogorskog turizma Herceg Novi je došao na začelje, a ponos turističke privrede HTP Boka otišao u stečaj, u jeku sezone svi dobijaju po dva sata vode, koju uz to treba prokuvavati, grad razrovan, a pojedini biznismeni koji su bud zašto kupili neke kapitalna preduzeća, a radnike ostavili bez posla sada tu imovinu preprodaju po sto puta većim cijenama gradeći objekte bez dozvole - saopštavaju iz SDP-a.
Šimrak: Prethodnu vlast SDP štedio kritika u sezoni, ali sadašnju neće
Portal AnalitikaIzvor

Ima još razloga za reagovanje, dodaje se u nastvaku saopštenja, jer se ulice i trgovi samo povremeno čiste i zarasli su u drače i korov usred ljeta, a kad smo shvatili da je „đavo odnio šalu":
"Morali smo jasno da kažemo novokomponovanoj lokalnoj upravi da je vrijeme da ponešto počnu i da rade, da je prošlo pola godine od kada su preuzeli lokalnu vlast i da jedino što primjećujemo je da su tridesetak svojih „kadrova" uhljebili (ove znakove navoda kod riječi kadrovi smo spremni da detaljnije objasnimo ako koga interesuje)" - navodi predsjednik OO SDP-a.
On dodaje da nikoga više ne interesuje ko je za lijevo, a ko za desno krilo IZBOR-a ili DPS. Građane interesu efikasna lokalna uprava sa brojem zaposlenih koji tu efikasnost garantuje (da ih u Opštini nema više nego stolica), da su komunalne usluge kvalitetne, da se nakon 25 godina skine problem vodosnabdijevanja koji je, tvrdi Šimrak, došao sa „mladim i lijepim antibirokratama" prije 25 godina. Građanje, dodaje on, interesuje da se izgradnja kolektora završi kvalitetno i da odgovorni za sve greške i zloupotrebe u toku njegove izgradnje snose zakonske konsekvence, da obezbijedimo što bolje uslove i maknemo se sa posljednjeg mjesta bar kada je turistička ponuda u pitanju.
- Naravno, ne podržavamo aktuelne ponude za privatizaciju Banje Igalo i ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula. Dosta je u Novome bilo promašenih privatizacija i vrijeme je da i naša Opština krene naprijed - zaključuje Dragan Šimrak. (Radio Jadran)

Portal Analitika