Društvo

Marković - Hrebičkova: Unapređenje komunikacije institucija sa medijima

Potpredsjednik Vlade Duško Marković sastao se danas sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori Janinom Hrebičkovom, sa kojom je razgovarao o daljem angažmanu OEBS-a i podršci Crnoj Gori na polju vladavine prava i ljudskih prava.
Marković - Hrebičkova: Unapređenje komunikacije institucija sa medijima
Portal AnalitikaIzvor

Hrebičkova je ocijenila da je komunikacija i saradnja između OEBS-a i Vlade Crne Gore u proteklom periodu bila izvrsna, naglasivši da je naša država u ključnim oblastima postigla vidan napredak, zbog čega će OEBS u narednim godinama svoju aktivnost usmjeriti na pojedinačna pitanja od značaja za državu. 

Kada je u pitanju podrška OEBS-a reformskim procesima, potpredsjednik Marković je istakao dobro iskustvo Crne Gore u saradnji sa tom organizacijom i iskazao snažnu potrebu nastavka te saradnje. On je potvrdio da je institucionalni potencijal u ključnim oblastima zaokružen i da se sada treba usmjeriti na krucijalna pitanja kao što su stvaranje pretpostavki za veću održivost organa za sprovođenje zakona, razvijanje integrisanog bezbjednosnog sistema i pitanja poštovanja i zaštite ličnih prava i sloboda.

Snažan akcenat tokom sastanka stavljen je na potrebu unapređenja komunikacije i koordinacije između institucija, kao i između institucija i medija, što će biti predmet podrške OEBS-a u narednom periodu.

Portal Analitika