Crna hronika

UC: Oduzeto 151,5 kg rezanog duvana i 1.800 komada cigareta

Službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina (UC) i službenici Carinske ispostave Božaj, u prethodna dva dana, samostalno i u saradnji sa službenicima Uprave policije, otkrili su i oduzeli ukupno 151,5 kg rezanog duvana i 1.800 komada cigareta.
UC: Oduzeto 151,5 kg rezanog duvana i 1.800 komada cigareta
Portal AnalitikaIzvor

"Službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčanja Uprave carina, u saradnji sa pripadnicima Uprave policije Odjeljenja granične bezbjednosti Podgorica, kontrolom putničkog motornog vozila, podgoričkih registarskih oznaka, u mjestu Milješ, otkrili su i oduzeli 123, 5 kg rezanog duvana. Roba je trajno oduzeta, a odgovornom licu je izdat prekršajni nalog", saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave carina.

duvan2Službenici Uprave carina, Carinske ispostave Božaj, prilikom kontrole vozila, na ulazu u Crnu Goru, dana 21.juna tekuće godine,kod britanskog državljanina, pronašli su 1.800 komada neprijavljenih cigareta. Odgovornom licu je izdat prekršajni nalog, a u skladu sa članom 274 Carinskog zakona, roba je trajno oduzeta.

"Kontrolom putničkog motornog vozila na ulazu u carinsko područje Crne Gore, službenici Uprave carina, zajedno sa pripadnicima Uprave policije, jutros su otkrili 56 pakovanja rezanog duvana (oko 28 kg), koja nijesu bila prijavljena carinskim službenicima. Zbog počinjenog carinskog prekršaja, odgovornom licu, državljaninu Republike Albanije, izdat je prekršajni nalog, a roba je trajno oduzeta. U skladu sa članom 275, stav 1 i 2 Carinskog zakona, oduzeto je i putničko motorno vozilo kojim je roba prevožena", navedeno je u saopštenju.

Portal Analitika