Politika

DANILOVIĆ: Bilo bi neprirodno da smo bili gosti na kongresu DPS-a

Funkcioner i poslanik Demosa Goran Danilović kazao je u izjavi za Portal Analitika da bi bilo neprirodno da su predstavnici njegove stranke prisustvovali kongresu DPS-a, isitčući da "poželjeti Đukanoviću srećan rad znači poželjeti Crnoj Gori propast".
DANILOVIĆ: Bilo bi neprirodno da smo bili gosti na kongresu DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnici Demos-a, kako ističe Danilović, nijesu pozvani da prisustvuju kongresu i napominje da je to nešto što u ovoj situaciji ne može da se dogodi.

- Prosto mislim da ne bi bilo prirodno i logično da su predstavnici Demosa prisustvovali kongresu DPS-a. Ta slika bi bila nestvarna. DPS nije demokratska stranka, ne poštuje pravila demokratskih utakmica, radi sve ono protiv čega se borimo sokro deceniju ipo i ne vjerujem da bi se osjećao ni prijatno ni lagodno da sjedim sa ljudima koji su uhvaćeni u zajedničkom organizovanom poduhvatu namicanja izbornih pobjeda koji Crnu Goru skupo koštaju - rekao je Danilović za Portal Analitika.

On je napomenuo da je premijer i predsjednik DPS-a Milo Đukanović lično odgovoran za sve što nam se dešava.

- Zaista u političkom smislu ne bih nikako mogao da mu poželim srećan rad, jer poželjeti Đukanoviću srećan rad znači poželjeti Crnoj Gori propast - poručio je Danilović.

Komentarišući prisustvo predstavnika Pozitivne Crne Gore i Socijalističke narodne partije na Kongresu koji je održan u subotu, Danilović je rekao da je iznenađen ali da "svako ima pravo da bira svoj politički put".

- Kako što smo i mi birani od strane onih koji od nas očekuju nešto drugačije. Ostavljam to pravo na razmišljanje svakoj od političkih partija. Međutim moram priznati da me je iznenadilo prisustvo pojedinih političkih struktura iz regiona. Zadržaću se na iznenađenju poštujući i tu pravo svakoga da odabere svog političkog aktera - rekao je Danilović.demokratskifr

I da su poziv dobili ne bi došli: Konstiruenati DF-a - Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija, takođe nijesu dobili poziv da prisustvuju kongresu DPS-a u subotu a poručili su - i da su dobili poziv "ne bi im palo na pamet da dođu".

Iz NOVE Portalu Analitika  je rečeno da poziv nijesu dobili a i "da su ga dobili služba stranke ga ne bi ni proslijeđivala funkcionerima".

- Nikome nije ni palo na pamet da idemo na kongres DPS-a sve i da smo dobili poziv - istakao je u kratkoj izjavi Portalu Analitika funkcioner i poslanik NOVE Milutin Đukanović.

Portparol Demokratske  narodne partije Milun Zogović kazao je za Portal Analitika da iz te stranke nisu dobijali poziv od DPS-a.

"I da smo ga dobili ne bi sigurno otišli. Juče smo u saopštenju koje je poslao Demokratski front sve obrazložili", rekao je Zogović.

Demokratski front juče je povodom prisustva predstavnika Pozitivne i SNP kongresu DPS-a saopštio da "svako ko i malo drži do opozicione i ljudske časti nema šta da traži na sastanku kriminalne organizacije koja je opljačkala Crnu Goru, uništila privredu, napravila armiju siromašnih, obrukala državu, uvela je u brak sa mafijom i razorila moralni kodeks po kome se Crna Gora prepoznavala i kojim se ponosila".

 

B.K. 

Portal Analitika