Abiznis

OGLAS: Investitorima iz budžeta 3.000 do 10.000 eura po otvorenom radnom mjestu

Vlada Crne Gore objavila je Predlog javnog oglasa za učešće u postupku dodjele sredstava za podsticanje direktnih investicija. Oglas će biti raspisan najkasnije do 26. juna.
OGLAS: Investitorima iz budžeta 3.000 do 10.000 eura po otvorenom radnom mjestu
Portal AnalitikaIzvor

U oglasu piše da ko uloži u Crnu Goru pola miliona eura, država će iz budžeta plaćati minimum 3.000 eura po otvorenom radnom mjestu.

Prema slovu vladinog predloga konkursa, sredstva za podsticanje direktnih investicija obezbjeđuju se iz budžeta i koristiće se za finansiranje projekata čija minimalna vrijednost ulaganja iznosi 500.000 eura, a koji obezbjeđuju otvaranje najmaje 20 novih radnih mjesta u roku od tri godine. Visina dodijeljenih sredstava može iznositi o 3.000 do 10.000 eura po novom radnom mjestu. Za investicije veće od 10 miliona eura i koje otvaraju najmanje 50 radnih mjesta predviđeno je da se 17 odsto vrijednosti projekta dodijeli investitoru odmah, bez prethodnog bodovanja.

Podsticaji neće važiti za oblast igara na sreću, ugostiteljstva, primarne proizvodnje uglja i čelika, oružja i municije i trgovine.

P.Z.

Portal Analitika