Društvo

ATAK: Prijavite se na kurs "Književnost i transformacije"

Alternativna teatarska aktivna kompanija - ATAK organizuje tromjesečni kurs "Književnost i transformacije", u okviru kojeg će biti održana predavanja, tribine i razgovori sa eminentnim crnogorskim i regionalnim piscima, u okviru književnih žanrova proza, drama, poezija i novinski tekst.
ATAK: Prijavite se na kurs "Književnost i transformacije"
Portal AnalitikaIzvor

ATAK poziva zainteresovane da budu polaznici ovog besplatnog edukativnog programa, koji se održava u okviru projekta "Tačka - crta". Kurs će voditi književnik i dramaturg Vasko Raičević, a među autorima koji će jednom nedjeljno gostovati u okviru ovog programa su Andrej Nikolaidis (Crna Gora), Faruk Šehić (BiH) i Damir Šodan (Hrvatska).

Prijave na konkurs mogu se dostaviti do 1. avgusta na e-mail adresu: writingatak@gmail.com, a treba da sadrže radove kandidata (minimum dvije maksimalno 10 stranica) i kratku biografiju.

- Ideja za književnim kursom proizašla je iz namjere da se utiče na jačanje intelektualnog bića našeg društva i njegov senzibilitet ka umjetosti. Nizom predavanja i tribina, kroz direktnu komunikaciju polaznika sa autorima, pokušaćemo da analiziramo stvaralački postupak kroz nekoliko književnih tema i žanrova, konsultujući konkretne primjere iz domaće i svjetske literature - ističu iz ATAK.

Termini održavanja kursa biće definisani nakon odabira kandidata, a radovi polaznika biće objavljeni u knjizi i distribuirani širom zemlje i regiona.

Program "Književnost i transformacije" ATAK organizuje u partnerstvu sa Fondom za aktuvno građanstvo - fAKT, u okviru projekta "De Facto Strong" finansiran posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori kroz program IPA Civil Society Facility

Portal Analitika