Politika

BRAUNOVIĆ: Samo SNP može biti stožer opozicije

Predsjednik Izbornog savjeta Socijalističke narodne partije Dragan Braunović ocijenio je u razgovoru za Pobjedu da samo SNP može biti stožer okupljanja i objedinjavanja opozicije u Crnoj Gori.
BRAUNOVIĆ: Samo SNP može biti stožer opozicije
Portal AnalitikaIzvor

- U velikoj su zabludi neki opozicioni lideri i političari koji smatraju da je objedinjavanje opozicije lagan posao i da se može završiti bez SNP-a kao ključnog faktora na opozicionoj političkoj sceni Crne Gore ili samo formalnim pozivom SNP-u da se pridruži ostatku opozicije - rekao je Braunović.

On je precizirao kako je izborni savjet Socijalističke narodne partije Crne Gore formiran odlukom Glavnog odbora kao radno tijelo partije koje će se isključivo baviti izbornim procesom, odnosno organizacijom i sprovođenjem svih izbornih aktivnosti partije u susret predstojećim parlamentarnim izborima.

- Svakako da će formiranjem Izbornog savjeta SNP značajno ojačati partijsku infrastrukturu, koja je i do sada bila prepoznatljiva kao jedna od najjačih partijskih mreža u Crnoj Gori. Izborni savjet će preko novoformiranih opštinskih izbornih savjeta, mini izbornih štabova i drugih oblika organizovanja za rad na terenu u procesu priprema za izbore, uključiti više od pet hiljada članova i aktivista naše partije koji najbolje poznaju političke prilike i ambijent u kojem se izbori održavaju - rekao je Braunović.

Na pitanje koliko atomizacija opozicione političke scene obeshrabruje birače da podrže opozicione liste, on je kazao da "u ovom trenutku to značajno obeshrabruje birače".

- Ujedno stvara dodatne probleme gotovo svim opozicionim partijama u Crnoj Gori. SNP kao najjača opoziciona partija u Crnoj Gori će u narednom periodu učiniti sve kako bi vratila izgubljeno povjerenje opozicionog biračkog tijela, posebno onog dijela koje je godinama unazad politički "lutalo", a suštinski pripada našoj ideološkoj matrici - dodao je Braunović.

On je saglasan da se u posljednje vrijeme mnogo govori o objedinjavaju opozicione scene.

- Rekao bih - ne samo u posljednje vrijeme: ta tema zaokuplja pažnju opozicione i ukupne političke javnosti uoči svih parlamentarnih izbora, što se i sada događa. SNP kao najjača opoziciona partija je bila i ostala stožer opozicije. Dakle, moj odgovor je jasan: samo SNP ima snage i može da objedini opoziciju u Crnoj Gori. Da li je to moguće i da li će se to dogoditi, zavisi od više faktora, ali u svakom slučaju najmanje od SNP-a. U velikoj su zabludi neki opozicioni lideri i političari koji smatraju da je to lagan i lak posao i da se može završiti bez SNP-a, kao ključnog faktora na opozicionoj političkoj sceni Crne Gore, ili samo formalnim pozivom SNP-u da se pridruži ostatku opozicije. Vrijeme će pokazati u kom pravcu će ići taj proces i da li je moguće objediniti opoziciju u Crnoj Gori - zaključio je Braunović.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika