NATO

Kameron: Postoji jak razlog zašto Crna Gora treba da bude članica NATO-a

Postoje jaki razlozi zašto Crna Gora treba da postane sljedeća članica NATO-a, kazao je britanski premijer Dejvid Kameron na globalnom bezbjednosnom forumu GLOBSEC u Bratislavi. "Mi smo to podržali na veoma uspješnom NATO Samitu u Velsu. Vjerujem da će to biti u fokusu svih sljedećih diskusija u okviru NATO-a", kazao je Kameron na forumu na kome danas učestvuje i crnogorski premijer Milo Đukanović.
Kameron: Postoji jak razlog zašto Crna Gora treba da bude članica NATO-a
Portal AnalitikaIzvor

Za vas je važno da, pored političkog, dođete i do građanskog konsenzusa oko pitanja NATO-a, poručio je premijer Velike Britanije, prenosi portal natomontenegro.me.

"U mojoj zemlji imamo stranke ljevice, stranke prava, stranke koje žele da se distanciramo od Evrope, ali se svi slažu da je članstvo u NATO-u vitalni dio britanskog nacionalnog interesa da smo vodeći igrač u ovoj organizaciji, kao što sam rekao, i da dajemo najveći doprinos u odbrani budžeta Evrope. Stoga, što veći konsenzus imate oko tih stvari, veću ulogu možete onda imati u NATO-u, a time i podršku većeg broja članica’’, kazao je britanski premijer.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika