Politika

URA: Štiti li Vlada „dinamitaše“?

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA) predlaže ministrima unutrašnjih poslova, pravde, poljoprivrede i turizma da se ozbiljnije uključe u svoj posao i prestanu da se oglušuju na pojave koje se tiču bezbjednosti građana i turista.
URA: Štiti li Vlada „dinamitaše“?
Portal AnalitikaIzvor

„Iako je turistička sezona počela opet smo svjedoci korišćenja nedozvoljenih sredstava u ribolovu, kako na primorju, tako i u vodama u unutrašnjosti, ali inspekcija, tužilaštvo i policija ne reaguju adekvatno. Tužilaštvo je 1. juna konstatovalo da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka za korišćenje dinamita u svrhu ribolova, a povodom nezgode u kojoj je jedan od onih koji ga koriste zadobio teške tjelesne povrede, Tužilac kaže da je došlo do samopovređivanja. Premda u našem Krivičnom zakoniku postoji više osnova da se ovakva krivična djela sankcionišu, u svim do sada prijavljenim slučajevima došlo je do neadekvatne reakcije državnih organa“, saopšteno je Portalu Analitika iz budvanskog odbora Građanskog pokreta URA, uz podsjećanje da se, umjesto nas, ovim ozbiljnim problemom bave naši prijatelji iz inostranstva, pa je  početkom godine Norveška donirala 118.866 eura kako bi se ovaj problem iskorijenio u opštini Ulcinj.

„Pošto postoji ozbiljni razlozi za sumnju da je izvorište i ovog problema zapošljavanje državnih službenika preko stranačkih prostorija vladajuće koalicije, URA pita nadležne ministre dokle će građani Crne Gore da finansiraju administraciju koja je nesposobna da obavlja svoj posao“, navedeno je u saopštenju. 

Portal Analitika