Rukomet

Žrijeb za LŠ rukometašica 26. juna

Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je listu od 14 timova koji su izborili direktan plasman u Ligu šampiona za dame, kao i osam onih koji će učestovati u kvalifikacijama za elitno takmičenje.
Žrijeb za LŠ rukometašica 26. juna
Portal AnalitikaIzvor

Sigurni učesnici LŠ su aktuelni šampion Budućnost, te FTC (Mađarska), Larvik (Norveška), Midtjiland (Danska), Vardar (Makedonija), Krim (Slovenija), Bukurešt (Rumunija), Tiringer (Njemačka), Rostov-Don (Rusija), Savehof (Švedska), Hipo (Austrija), Podravka (Hrvatska), Flori Loar (Francuska), Lublin (Poljska). Najzvučnije ime u kvalifikacijama je mađarski Đer, evropski šampion iz 2013. i 2014. godine. Za jedno od dva preostala mjesta u prvoj fazi najjačeg takmičenja konkurisaće i Esbjerg (Danska), BelAz Minsk (Bjelorusija), Serkodak Dalfsen (Holandija), Radnički Kragujevac (Srbija), Ankara Jenimahale (Turska), Glasverket (Norveška), Baja Mare (Rumunija).

Žrijeb će se održati 26. juna u Beču, a kvalifikacioni turniri 12. i 13. septembra. Početkom naredne sedmice biće objavljen i sastav šešira. Prvo kolo Lige šampiona igraće se od 16. do 18. oktobra, a po tri tima iz četiri grupe izboriće plasman u glavnu rundu, koja će se igrati u dvije grupe od po šest ekipa. Po četiri najbolje plasirane igraće u četvrtfinalu, a fajnal-for je na programu 7. i 8. maja. Domaćin će, kao i prethodne dvije sezone, biti Budimpešta. 

Portal Analitika