Košarka

Poraz mladih od Australije u meču za peto mjesto

Mlada reprezentacija zauzela je šesto mjesto na međunarodnom turniru koji se igrao u Dubrovniku – izabranici Igora Jovovića u meču za petu poziciju poraženi su od selekcije Australije do 19 godina rezultatom 79:67 (24:24, 15:15, 23:14, 17:14). ''Crveni'' su u prva dva kola na turniru poraženi od Hrvatske (61:55) i selekcije Turske do 19 godina (59:52). Za našu reprezentaciju turnir u Dubrovniku bio je odlična provjera uoči nastupa na Evropskom prvenstvu B divizije, koje je na programu od 9. do 19. jula u Mađarskoj.
Poraz mladih od Australije u meču za peto mjesto
Portal AnalitikaIzvor

U petom kontrolnom meču u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo B divizije, koje 9. jula počinje u Sekešfehervaru (Mađarska), izabranici Igora Jovovića poraženi su od selekcije Australije do 19 godina rezultatom 79:67 (24:24, 15:15, 23:14, 17:14).

Nakon što su u grupi poraženi od Hrvatske (61:55) i selekcije Turske do 19 godina (59:52), ''crveni'' su porazom od Australije zauzeli šesto mjesto na veoma jakom turniru u Dubrovniku.

Nakon izjednačenog prvog poluvremana, Australija je do značajnije prednosti stigla u finišu treće četrvtine i sačuvala je do kraja meča, pa je upisala prvu pobjedu u Dubrovniku.

- Doživjeli smo tri poraza na turniru u Dubrovniku, ali moram istaći da smo igrali protiv sjajnih reprezentacija. Turska je prvak Evrope sa generacijom koja je nastupila u Dubrovniku, a očekuje je nastup na Svjetskom prvenstvu, dok je domaćin Hrvatska srebrna sa posljednjeg šampionata Starog kontinenta. To su reprezentacije koje su u samom vrhu evropske košarke, što je veliko iskustvo za nas i treba biti realan s obzirom na to da smo mi u B diviziji. Zadovoljan sam izdanjem igrača u fazi odbrane, ali moramo da budemo znatno efikasniji u napadu. Osjetilo se odsustvo dvojice važnih igrača u našoj rotaciji Petra Popovića i Danila Nikolića. Popović je bio u sastavu seniorske reprezentacije koja je nastupila na Igrama malih zemalja Evrope na Islandu, dok je Nikolić veoma značajan pod košem i sa njima dvojicom u timu, sigurno je da bi pružili još snažniji otpor favorizovanim protivnicima u Dubrovniku. Iza nas je pet jakih provjera u pripremnom periodu, imamo još 20-ak dana da ispravimo segmente koje smo prepoznali da nijesu na potrebnom nivou i vjerujem da ćemo spremno dočekati početak prvenstva. Na šampionatu u Mađarskoj konkurencija će biti veoma jaka, tako da moramo da budemo spremni da budemo na najvišem nivou ukoliko želimo da Crnu Goru vratimo u elitu – kazao je selektor Jovović.

Najbolji u našoj selekciji u porazu od Australije bio je plejmejker Zete 2011 - Marko Raičević sa 18 poena, a pratili su ga Vasilije Baćović sa 14 i Milovan Drašković sa 12 poena. U pobjedničkom timu izdvojio se Džek Mekvej sa 16 poena.

Turnir u Dubrovniku bio odlična je provjera za našu selekciju za B prvenstvo Evrope koje je na programu od 9. do 19. jula u Sekešfehervaru (Mađarska). Crna Gora će igrati u grupi B na šampionatu u Mađarskoj, a za protivnike će imati Gruziju, Portugal,Luksemburg i Kosovo. Tri prvoplasirane selekcije sa šampionata izboriće prolaz u A diviziju.

KSCG.ME

Portal Analitika