Kultura

Studentski filmovi i "Zajedno" na MIT festivalu

Deset studentskih filmova autora iz regiona biće večeas prikazani u Svečanoj sali "Ivan Crnojević" Vladinog doma od 19 i 21.30 časova, u okviru MIT festivala.
Studentski filmovi i "Zajedno" na MIT festivalu
Portal AnalitikaIzvor

Kuriozitet je premijera kratkometražnog filma "Zajedno" u režiji poznatog srpskog sineaste, Miloša Miše Radivojevića, na početku večernjeg termina prikazivanja filmova.

Film "Zajedno'' predstavlja proizvod Filmske laboratorije koja se od 15. do 29. maja održavala u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom". Prvi dio Laboratorije činila su predavanja ovog istaknutog autora, gdje su učesnici imali priliku da se bliže upoznaju sa radom na filmu i filmskom umjetnosti. Film je sniman 28. i 29. juna na Cetinju, u čemu su učestvovali svi polaznici Laboratorije, istraživačkog segmenta MIT festivala namijenjenog mladim umjetnicima.

Filmovi studenata koji će biti prikazani su "Prolećna sunca" u režiji Stefana Ivančića (2013. godina, Srbija), "Dok nas put ne rastavi" Isidore Veselinović (2014, Srbija), "The Last Act" Dine Dume (2014, Makedonija), "The Return" Bljerte Zećiri (2012, Kosovo), "Neke djevojke su veće od drugih" Anje Kavić (2013, Bosna i Hercegovina), "Spomenik" Darija Đurakovića (2013, Bosna i Hercegovina), "Terarij" Hane Jušić (2012, Hrvatska), "Zakloni" Ivana Salatića (2014, Crna Gora), "Umir krvi" Senada Šahmanovića (2015, Crna Gora) i "Sve to" Branislava Milatovića (2012, Crna Gora).

Portal Analitika