Abiznis

Rudari proveli još jednu noć na saobraćajnici

Nikšićki rudari proveli su još jednu noć na saobraćajnici u naselju Rubeža, jer im policija i dalje ne dozvoljava da prođu. Od nadležnih im se niko nije obratio. Predsjednik samostalnog sindikata Borisav Bojanović, za Radio Antena M, kaže da će tu biti do daljnjeg.
Rudari proveli još jednu noć na saobraćajnici
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Situacija je ostala nepromijenjena. Noćas su radnici kao i prethodne noći proveli pored mašina u mjestu Rubeža. Niko od nadležnih nije zvao, niti je pitao kako je stanje niti je zakazivao bilo kakav sastanak. Mi smo razočarani potezom vlasti jer je šest hiljada mještana sela Župa ostalo zarobljeno. Mala djeca, starci, moraju pješke da prolaze pored tih mašina. Uglavnom situacija je ista", kazao je Bojanović.

Podsjećamo da su rudari nezadovoljni odlukom Odbora povjerilaca da odbije ponudu Neksana za kupovinu imovine firme.

Blokada traje od četvrtaka od 15 sati. Rudari nijesu prihvatili poziv da se sastanu sa ministrom ekonomije, Vladimirom Kavarićem u Podgorici, već su tražili da Kavarić dođe u upravnu zgradu preduzeća u Nikšiću.

Iz Ministarstva su saopštili da su spremni da za radnike Rudnika boksita urade sve u okviru nadležnosti, od socijalnog programa, preko rješavanja povezivanja staža do raspisivanja tendera za koncesije.

Portal Analitika